Hot News
Când ar putea apărea în Rusia un vaccin împotriva Covid-19
18/05
Putin și Erdogan au vorbit despre situația din Siria și Libia
19/05

Rusia a permis sportivilor străini să revină în Rusia

Jucătorul Clubului ”Spartak” (Moscova). Andre Schürle/ Foto: dw.com

Permisiunea îi vizează pe atleții străini și pe membrii staff-urilor de antrenori. La sosirea în Rusia, ei trebuie să intre două săptămâni în carantină, informează Deutsche Welle, versiunea în limba rusă.

Guvernul Rusiei le-a permis sportivilor și antrenorilor din rândul cetățenilor altor țări să revină în Rusia. În comunicatul postat pe site-ul guvernului Rusiei, se precizează că amendamentele corespunzătoare au fost introduse în ordonanța privind restricțiile temporare de intrare în Rusia.

”Permisiunea îi vizează pe cei care au un contract de muncă în vigoare cu o organizație sportivă rusă. Ca toate persoanele care vin de peste hotare, sportivii trebuie să se află sub observația medicilor. Vor fi obligați să rămână 14 zile în carantină”, se subliniază în document.

În comunicat, se mai arată că decizia în discuție ”va ajuta organizațiile sportive de profesioniști, inclusiv cluburile de fotbal reprezentante în Prima Ligă a Rusiei, să reia antrenamentele după relaxarea restricțiilor legate de răspândirea noului coronavirus”.

Pe fondul pandemiei de coronavirus, Rusia a suspendat la 27 martie zborurile regulate și charter cu alte țări. La 16 mai, comitetul executiv al Uniunii de Fotbal a Rusiei a decis că sezonul din Prima Ligă va fi reluat la 21 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100