Hot News
Rusia a permis sportivilor străini să revină în Rusia
19/05
Corneliu Vlad: Pandemia ca revelator și catalizator al sinergiilor internaționale
19/05

Putin și Erdogan au vorbit despre situația din Siria și Libia

Foto de arhivă: Reuters

Președintele Rusiei și cel al Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayiip Erdogan, au discutat telefonic despre situația din Siria și despre lupta împotriva coronavirusului, informează un comunicat postat pe site-ul oficial al Kremlinului.

”A fost exprimată disponibilitatea generală pentru intensificarea eforturilor comune în vederea punerii în aplicare a înțelegerilor ruso-turce privind zona de neescaladare Idlib, inclusiv a Protocolului suplimentar la Memorandumul din 17 septembrie 2018, adoptat la Moscova, la 5 martie anul curent”, se arată în textul citat de publicația ”Vzgliad”.

Liderii celor două țări au analizat în detaliu lupta împotriva pandemiei de coronavirus, subliniind importanța colaborării structurilor de profil din cele două țări – inclusiv în legătură cu metodologia de tratament și de dezvoltare a unui vaccin.

”Șeful statului rus le-a mulțumit partenerilor turci pentru ajutorul în readucerea în Patrie a concetățenilor aflați în Turcia, precum și pentru ajutorul umanitar oferit unor regiuni din Rusia”, precizează comunicatul Kremlinului.

În plus, părțile și-au exprimat îngrijorarea legată de escaladarea situației din Libia. În acest sens, ”a fost subliniată necesitatea reluării, în cel mai scurt timp, a unui armistițiu pe durată nedeterminată și a dialogului inter-libian pe baza deciziilor Conferinței internaționale de la Berlin, din 19 ianuarie 2020 și a rezoluției 2510 a Consiliului de Securitate al ONU”, se menționează în comunicatul Kremlinului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875177