Hot News
Americanii au aflat că Rusia construiește un ”monstru al mărilor”!
19/05
Sobianin: 18.000 de pacienți în stare gravă în spitalele din Moscova
20/05

Peste 700 de întreprinderi și-au reluat munca la Moscova

Foto: Rosbalt

În capitala Rusiei, și-au reluat activitatea 711 întreprinderi industriale (99% dintre cele existente în capitală) după relaxarea măsurilor de restricții, a anunțat biroul de presă al Departamentul primăriei pentru politici investiționale și industrie, relatează Interfax.

”Începând din 12 mai, și-au reluat munca întreprinderile industriale ale orașului a căror activitate a fost stopată temporar, pe perioada izolării. Din cele 720 de mari unități industriale, acum lucrează 711”, a precizat viceprimarul pe probleme economice, Vladimir Efimov, menționând că, în prezent, la locul de muncă lucrează 381.000 de oameni, 31.000 lucrează de acasă, alte 16.000 fiind în concedii.

El a adăugat că, pe perioada restricțiilor, la Moscova au continuat să funcționeze 350 de întreprinderi industriale, care au aprovizionat capitala cu medicamente, materiale de construcții pentru spitale și cu alte produse necesare. Din 12 mai, alte 361 de unități au revenit, treptat, la normal.

Efremov a afirmat, de asemenea, că, la nivelul Moscovei, au fost stabilite trei grupe de unități – în funcție de gravitatea problemelor cu care s-au confruntat pe durata restricțiilor: cele mai afectate, afectate și mai puțin afectate. ”Pornind de la această analiză, se lucrează, în prezent, la un pachet de măsuri de susținere atât a unor domenii întregi de activitate, cât și a anumitor întreprinderi”, a subliniat vicepremierul.

El a adăugat că, în categoria celor mai afectate au intrat producătorii de mobilă, hârtie și produse din materiale plastice, la polul opus aflându-se industriile petrolieră și farmaceutică; la mijloc, sunt plasate industriile textilă și alimentară, producția de aparatură electrică și reparațiile de mașini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053