Hot News
Peste 700 de întreprinderi și-au reluat munca la Moscova
20/05
Riabkov: Rusia nu va lăsă fără răspuns atacurile agresive din partea SUA
20/05

Sobianin: 18.000 de pacienți în stare gravă în spitalele din Moscova

Foto: mskagency.ru

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că, în privința relaxării măsurilor de restricții din cauza coronavirusului, în capitală trebuie ”înaintat cu prudență”, pentru a nu crea un val de noi spitalizări, relatează agenția TASS.

Aproximativ 18.000 de pacienți infectați cu noul coronavirus se află internați în spitalele capitalei în stare gravă, a anunțat edilul orașului. ”Să spunem că am învins coronavirusul, ar fi o afirmație iresponsabilă. În spitale se află în jur de 18.000 de oameni grav bolnavi”, a spus Sobianian.

Totuși, a adăugat el, Moscova a reușit să evite cel mai groaznic dintre scenariile evoluției pandemiei. Edilul a explicat că, în urmă cu trei-patru săptămâni, autoritățile municipale au prognozat pentru jumătatea lunii mai un vârf uriaș de îmbolnăviri, cu cazuri foarte grave spitalizate, punând la mare încercare sistemul orășenesc de sănatate, care ar fi putut să nu facă față.

”A fost un stres uriaș: să anticipezi un asemenea viitor, să calculezi totul, să te pregătești. A fost o prognoză îngrozitoare, desigur. Iar faptul că nu s-a îndeplinit este, în primul rând, meritul moscoviților care au abordat cu foarte multă responsabilitate cerințele impuse în oraș, solicitările și recomandările în vigoare”, a spus Sobianin.

Menționând că la Moscova nu a existat acea catastrofă umanitară ce poate fi observată într-o serie de orașe europene și americane, Sobianin a apreciat că ”acesta este, probabil, principalul rezultat al muncii pe care am depus-o în săptămânile și lunile care au precedat totul”, a subliniat primarul Moscovei.

În altă ordine de idei, Sobianin a anunțat că, începând din 15 mai, în capitală au fost realizate 10.000 de teste pentru identificarea de anticorpi la coronavirus. ”Primele 10.000 au fost efectuate. Acum se analizează rezultatele, iar curând vom povesti în detaliu ce înseamnă aceste rezultate”, a explicat primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078