Hot News
Clădirea MAE rus din Piața Smolenskaia din Moscova/ RIA Novosti
Declarația Ministerului de Externe rus cu privire la decizia SUA de retragere din Tratatul Cer deschis
23/05
Cer deschis. Kosaciov a răspuns acuzațiilor NATO
24/05

Rusia a găsit o metodă de creștere a PIB grație coronavirusului

Foto: TASS

Medicina poate deveni un domeniu prioritar pentru investiții, după pandemia de coronavirus, a apreciat, într-un interviu pentru Lenta.ru, redactorul site-ului Carnegie.ru, Aleksandr Baunov.

Potrivit expertului, o lungă perioadă de timp, autoritățile ruse au acordat prioritate altor domenii de activitate, precum industria grea, construcțiile de avioane și agricultura, alocând bani pentru susținerea lor. În același timp, medicina a fost privată de un flux de investiții, deși, încă din 2018, Centrul pentru proiecte strategice, sub conducerea lui Aleksei Kudrin, a elaborat o strategie de dezvoltare, care prevedea prioritizarea medicinei și transformarea ei într-o locomotivă a creșterii economice.

”În principiu, este un domeniu ce poate aduce un uriaș procent la Produsul Intern Brut. Dacă investești în el, va veni o avalanșă de comenzi din partea statului, de la construcții și reparații la producție și achiziții tehnice, studii științifice și așa mai departe”, a prognozat Baunov, adăugând că finanțarea sănătății se tot amâna.

Acum, însă, în condiții de pandemie, a devenit mai mult decât evident cât de necesare sunt investițiile suplimentare în acest sector. În ceea ce privește prioritizarea medicinei, poate să se păstreze și după victoria asupra răspândirii coronavirusului. ”Într-adevăr, este un domeniu înalt tehnologizat, prezent pretutindeni, nu concentrat în 5-10 orașe, precum industria constructoare de avioane. Și, cu adevărat, este o economie cu orientare socială – nu populistă, ci populară”, a adăugat expertul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875077