Hot News
”Cartea războiului scrisă de copii. Jurnale 1941-1945.”
27/05
Senatorul Konstantin Kosaciov: SUA, șantajistul numărul 1 al lumii
28/05

Laboratoarele secrete ale SUA din Ucraina. Opoziția a depus plângere la ONU

Dediul ONU din New York/ Foto: facebook

Deputații Radei Supreme a Ucrainei din partea partidului Platforma de opoziție – Pentru viață (OPZJ), Viktor Medvedciuk și Renat Kuzmin, au trimis la ONU o plângere referitoare la funcționarea ilegală pe teritoriul țării lor a laboratoarelor bacteriologice ale SUA, a anunțat Kuzmin, relatează agenția TASS.

”Cum altfel decât trădare a intereselor naționale poate fi explicată ascunderea, de către autoritățile ucrainene, a informației privind experimentele secrete efectuate în Ucraina de către biologi militari din SUA? De ce, pentru poporul ucrainean, această informație trebuie să fie secretă? De ce, sub protecția imunității diplomatice, biologi militari americani își pot permite la noi ceea ce este interzis la ei? De ce autoritățile ucrainene refuză să investigheze numeroasele cazuri de contaminare bacteriologică și de decese înregistrate printre populația ucraineană și locuitorii din locurile de dislocare a laboratoarelor bacteriologice americane? Ce legătură există între răspândirea în Ucraina a noului coronavirus și activitatea acestor laboratoare?” a scris Kuzmin pe Facebook.

Deputatul Radei Supreme Renat Kuzmin/ Foto: zik.ua

Potrivit spuselor sale, neprimind răspuns la aceste întrebări, deputații au fost obligați să se adreseze, cu o plângere oficială, la ONU. Deputații au publicat copia formularului pe Facebook.

Kuzmin a amintit că, în același timp, împotriva liderilor OPZJ se pregătesc dosare penale pentru o presupusă înaltă trădare. ”Asta e, cât timp noi ne vom pregăti pentru interogatorii, pentru percheziții și alte neplăceri, plângerea noastră la ONU își va face treaba. Iar, dacă cineva s-a gândit că vom opri lupta noastră pentru dreptate, greșește. Vom apăra, și pe mai departe, interesele poporului ucrainean, indiferent de preț”, a asigurat Kuzmin.

Medvedciuk și Kuzmin încearcă de mult să atragă atenția asupra activității laboratoarelor biologice de pe teritoriul Ucrainei. La 13 aprilie 2020, i-au trimis premierului Denis Șmîgal o solicitare cu rugămintea de a dezvălui detalii legate de funcționarea în țară a laboratoarelor biologice ale statelor străine, iar scrisoarea a fost înregistrată în mod corespunzător. Dar, politicienii nu au primit din partea guvernului niciun răspuns, nicio comunicare privind prelungirea termenului de analiză a cererii lor.

La 12 mai, Medvedciuk și Kuzmin, ca deputați ai Radei Supreme, au trimis o a doua solicitare oficială premierului, șefului Ministerului Sănătății, Maksim Stepanov și ministrului Apărării, Andrei Taranu, cu cererea de a răspunde la întrebările referitoare la activitatea laboratoarelor biologice americane în Ucraina. Ei au solicitat să fie prezentate copii ale actelor de verificare, dacă s-a efectuat așa ceva, scrisori către organele de ordine și actele guvernului privind analiza rezultatelor respectivelor verificări.

În același timp, ei s-au adresat speaker-ului Radei Supreme, Dmitri Razumkov, cu o declarație vizând încălcarea legislației de către premierul Șmîgal, care a ignorat solicitările opoziției parlamentare de a le pune la dispoziție un raport privind activitatea laboratoarelor biologice americane pe teritoriul țării. Deputații au cerut să le fie prezentat imediat un astfel de raport.

Deputații au amintit că, în august 2005, Ministerul Sănătății al Ucrainei și Ministerul Apărării al Statelor Unite au semnat un acord de colaborare în domeniul prevenirii răspândirii tehnologiilor, a agenților patogeni și a studiilor ce ar putea fi folosite pentru dezvoltarea armelor biologice. Documentul prevede colectarea și păstrarea de patogeni periculoși pe teritoriul Ucrainei, în laboratoarele finanțate de SUA și obligă, la cererea părții americane, să fie predate Statelor Unite copii ale tulpinilor periculoase, pentru continuarea cercetătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093