Hot News
Lavrov: UE nu trebuie să invite militari din afară
28/05
O tremie dintre ruși refuză să creadă în pandemie
29/05

Superarma Rusiei ce ”reduce la zero” Statele Unite (VIDEO)

Foto: pulsvremeni.mirtesen.ru

Principalul țel strategic al submarinului fără pilot, ”Poseidon”, îl reprezintă Statele Unite, a declarat pentru cotidianul ”Izvestia” directorul Biroului pentru studii militare și politice, Aleksandr Mihailov.

Potrivit spuselor sale, superarma nucleară trebuie să țină ”în căutare” linia de coastă a ”eventualului nostru inamic”.

”Ținând cont de potențialul aparatului, este vorba despre teritoriile de coastă ale Statelor Unite”, a declarat comentatorul.

Mihailov a adăugat că ”Poseidon” are capacitatea de a ”reduce la zero” orice apărare de coastă a oricăui adversar. ”Un proiectil de asemenea putere are darul de a provoca daune ireparabile pe coasta de est sau de vest a Statelor Unite și populației din aceste zone”, a arătat interlocutorul publicației ”Izvestia”.

În luna mai, agenția RIA Novosti a anunțat, citând surse din industria apărării, că drona-submarin ”Poseidon” va fi pentru prima dată lansat în toamna acestui an. În februrie 2019, Ministerul rus al Apărării a prezentat prima înregistrare video cu testele de poligon ale ”Poseidon”. Tot atunci, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că purtătorul dronei va fi lansat la apă la primăvară. În aprilie 2018, Marea Britanie a catalogat arma din proiectul Status-6, în cadrul căruia se realizează ”Poseidon”, drept ”dispozitivul Apocalipsei”, menționează Rambler.ru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875040