Hot News
Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov/ RIA Novosti
Covid-19. Lavrov: Sunt țări cărora li s-a interzis că solicite ajutorul Rusiei
28/05
Superarma Rusiei ce ”reduce la zero” Statele Unite (VIDEO)
28/05

Lavrov: UE nu trebuie să invite militari din afară

Trupele americane în Europa, o relicva a razboiului rece/ Foto: AP

Prezența militară în Europa a partenerilor de peste ocean nu numai că nu consolidează securitatea țărilor UE, dar le și privează de independența lor. În schimb, europenii ar trebui să se concentreze pe colaborarea cu alte state de pe continentul lor natal, scrie ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, într-un articol pentru cotidianul chinez Global Times, relatează TASS.

”Este timpul ca europenii să înceteze să se mai rupă de continentul natal, căutând orientări existențiale în alte colțuri ale lumii și invitând în casa lor o prezență militară din afară, care nu numai că nu le consolidează securitatea, dar și privează Uniunea Europeană de posibilitatea de a deveni centru internațional independent de influență, într-o lume multipolară”, este de părere șeful diplomației de la Moscova.

Lavrov este convins că țările Uniunii Europene nu vor avea decât de câștigat de pe urma unificării eforturilor pentru asigurarea securității împreună cu alte state de pe continent și, în egală măsură, ”își vor putea asigura un loc merituos în noul sistem politic al arhitecturii mondiale, un sistem mai corect și mai democratic”.

Ministrul de Externe al Rusiei a subliniat că, în orice caz, alegerea aparține partenerilor europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109