Hot News
Senatorul Konstantin Kosaciov: SUA, șantajistul numărul 1 al lumii
28/05
Lavrov: UE nu trebuie să invite militari din afară
28/05

Covid-19. Lavrov: Sunt țări cărora li s-a interzis că solicite ajutorul Rusiei

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov/ RIA Novosti

Foto: RIA Novosti

Sunt țări occidentale cărora aliații lor le interzic să solicite Rusiei ajutor în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a declarat ministrul de Externe, Serghei Lavrov, într-un articol pentru publicația chineză Global Times, relatează TASS.

«S-a ajuns la acuzații absurde la adresa țării mele, precum dorința de a folosi ajutorul umanitar și medical cu scopul ”întăririi influenței geopolitice”. S-a ajuns până la interdicții umilitoare, ce contravin normelor diplomatice fundamentale, de a solicita Rusiei susținere medico-umanitară – indiferent de cât de dramatică este situația», a spus ministrul.

”Se pare că mult lăudatul model de solidaritate euroatlantică este mai valoros decât viața și sănătatea a zeci de mii de cetățeni simpli”, a adăugat șeful diplomației de la Moscova.

Lavrov este convins că acest deficit de umanism nu poate fi pus pe seama confuziei provocate de Covid-19. El are un caracter adânc și este determinat de egoismul incurabil al unor țări și al elitelor lor conducătoare, a apreciat ministrul rus al Afacerilor Externe în articolul din Global Times, preluat și de ”Rossiiskaia Gazeta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091