Hot News
Rusia: Ministerul Sănătății a aprobat primul medicament împotriva coronavirusului
01/06
Violențele în SUA. Senatorul Kosaciov: Este o insultă la adresa poporului american să acuzi Rusia
01/06

Rusia a explicat apariția ”miliardelor false” din Libia

Foto: CCO Public Domen/ rosbalt

Ministerul rus al Afacerilor Externe a acuzat Departamentul de Stat al SUA de fake în privința dinarilor libieni în valoare de un miliard de dolari. Diplomații ruși au publicat o declarație în care se arată că dinarii libieni confiscați de autoritățile din Malta au fost tipăriții de societatea rusă Goznak în baza unui contract cu Parlamentul Libiei. Bancnotele nu au fost false, așa cum susține Departamentul de Stat al SUA, relatează Rambler.ru.

”Contractul pentru tipărirea dinarilor libieni a fost semnat în 2015 între societatea pe acțiuni Goznak și șeful Băncii Centrale a Libiei și a fost aprobat de Camera Deputaților (Parlamentul) a Libiei. Partea libiană a efectuat avansul necesar. În cadrul îndeplinirii obligațiilor sale contractuale, organizația rusă a trimis pe adresa Băncii Centrale din orașul Tobruk încărcătura cu bancnotele libiene tipărite”, se precizează în comunicatul MAE rus.

Diplomații au arătat că banii sunt necesari pentru o funcționare stabilă a economiei libiene. Afirmațiile Departamentului de Stat privind dinarii libieni ”falși”, făcuți de societatea rusă Goznak, sunt lipsite de fundament.

”Falși nu sunt dinarii libieni, false sunt declarațiile americane”, a insistat diplomația rusă.

MAE a subliniat că Rusia se pronunță în mod consecvent în favoarea unei reglementări politice a situației din Libia, pentru dialog între părțile conflictuale și pentru respectarea deciziilor internaționale adoptate în dosarul libian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875047