Hot News
Peskov, despre catastrofa de la Norilsk. O primă arestare
04/06
Când se va renunța la măștile de protecție la Moscova
05/06

Premieră în Rusia. Transmisiunile TV, întrerupte cu sirene

Foto: RIA Novosti

Pentru prima dată în Rusia, Ministerul pentru Situații de Urgență va întrerupe transmisiunile posturilor de televiziune din întreaga țară cu ajutorul sirenelor electronice și a difuzoarelor, în cadrul unei operațiuni de verificare a sistemelor de avertizare, se arată într-un comunicat postat pe site-ul respectivei instituții, scrie ”Izvestia”.

”Verificări complexe ale sistemelor de avertizare a populației cu ajutorul sirenelor electronice și a difuzoarelor, precum și întreruperea transmisiunilor de radio și televiziune sunt planificate a se desfășura în toate regiunile Rusiei, în luna octombrie a acestui an”, se precizează în comunicat.

Decizia a fost adoptată de Comisia guvernamentală pentru prevenirea și lichidarea situațiilor de urgență și asigurarea protecției împotriva incendiilor, a cărei ședință s-a desfășurat în ajun. Se arată că cel puțin 90% din populația țării va trebui, până în 2030, să aibă posibilitatea să primească în mod sigur alerte de urgență prin sistemele de avertizare.

Conform legislației în vigoare, operatorii de comunicații și redacțiile mijloacelor de informare în masă sunt obligate să transmită semnale de înștiințare, ba chiar să întrerupă programele în caz de necesitate. Ministerul pentru Situații de Urgență a arătat că elemente ale sistemului de avertizare au fost intens folosite în condițiile pandemiei de coronavirus. Potrivit șefului adjunct al instituției, Pavel Barâșev, se intenționează echiparea cu mijloace de avertizare a telefoanelor publice din anumite așezări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875177