Hot News
Schumacher a cumpărat o Niva
10/06
După pandemie. Rusia, printre primele cinci țări cu potențial de creștere
10/06

Senatorii ruși, reacții la decizia României de a declara Rusia drept inamic

Aleksei Puskov

Senatorul și publicistul Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Senatorul rus, Aleksei Pușkov, a comentat decizia României de a desemna Rusia drept inamic, în strategia națională de apărare a țării pentru perioada 2020-2024. Un punct de vedere pe această temă a fost exprimat și de Serghei Țekov, membru al Comisiei pentru afaceri internaționale a Camerei Superioare a Parlamentului Rus, relatează presa rusă.

Într-o postare pe contul său de Twitter, Pușkov a scris că, luând exemplul Statelor Unite, România repetă ”banalități” false despre ”agresivitatea” Rusiei.

”Nu-mi aduc aminte să fi auzit vocea indignată a României împotriva adevăratei agresivități, când SUA au atacat Irakul și au bombardat Libia. Iar, acum, Bucureștiul este lovit de orbire: nu vede nimic, nu aude nimic”, a apreciat politicianul rus.

La rândul său, Serghei Țekov a estimat că România elaborează noi documente de apărare a țării, unde Rusia este desemnată stat ostil, deși istoria demonstrează că întotdeauna situația a fost exact invers.

”România a fost cea care a fost ostilă față de Rusia”, a subliniat Țekov, adăugând, într-o declarația citată de RIA Novosti, că acțiunile Rusiei au un exclusiv caracter defensiv.

Consiliul Suprem de Apărare al României a adoptat strategia națională de apărare a țării pentru 2020-2024.

Potrivit documentului, creșterea potențialului militar al Rusiei creează serioase provocări. RIA Novosti precizează că proiectul va intra în vigoare dacă va fi susținut de ambele camere ale Parlamentului României.

1 Comment

  1. Lucian spune:

    Buna ziua! Federatia Rusa nu este un inamic Asta este in mintea unor politicieni bolnavi de americanisme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875036