Hot News
Aleksei Puskov
Senatorii ruși, reacții la decizia României de a declara Rusia drept inamic
10/06
Covid-19. Dmitri Peskov a explicat de ce în Rusia rata mortalității este mică
10/06

După pandemie. Rusia, printre primele cinci țări cu potențial de creștere

Moscova, văzută prin ochiul păsărilor/ Foto: TASS

Economia Rusiei figurează printre primele cinci locuri ale clasamentului țărilor cu cel mai ridicat potențial de creștere economică după pandemie, relatează cotidianul ”Izvestia”, citând raportul anual al Institutului pentru economie și pace (IEP).

Potrivit studiului, în Rusia, premisele economice sunt definite de patru factori: o datoria de stat redusă, ceea ce permite efectuarea de împrumuturi pentru atenuarea efectelor declinului economic, o rată a șomajului scăzută, ce permite redistribuirea lucrătorilor și o recalificare eficientă, creșterea gradului de impozitare pentru acoperirea deficitului bugetar în condițiile unei colectări reduse de taxe, dar și slaba dependență de comerțul internațional. În plus, ieșirea din criză este influențată și de indicele PPI, ce reflectă dorința de pace, de relații pașnice dintr-o țară.

Șeful Institutul economiei și păcii, Steve Killelea, organizație ce-și are sediul la Sidney, a declarat pentru ”Izvestia” că pentru ca economiile lumii să revină la nivelul anului 2019 va fi nevoie de cinci ani.

În top-5 au intrat, de asemenea, Indonezia, China, Mexic și Australia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082