Hot News
Președintele Academiei Arctice de Științe, suspectat de înaltă trădare
16/06
Corneliu Vlad: Covid, o pandemie și a întrebărilor
16/06

Armele ce pot lupta împotriva rachetelor hipersonice

Sistemul de rachete antiaeriene, S-400 ”Triumf”/ Foto: mil.ru

Capacități contra hipersonice pot apărea la versiunea modificată a sistemului de rachete antiaeriene, S-400 ”Triumf”, sunt de părere experții militari consultați de RT, scrie agenția TASS.

Directorul Muzeului Apărării antiaeriene din Balașiha (Regiunea Moscova), Iuri Knutov, spune că, pe lângă S-400, asemenea calități ar putea dobândi și S-500, precum și sistemul laser autopropulsat ”Peresvet”, în versiune modernizată. La fel crede și analistul Dmitri Kornev, fondatorul portalului ”MilitaryRussia”, în opinia căruia, prin modernizare, și alte tipuri de armament pot dobândi capacități contra hipersonice, create pe baza principiilor fizice și care folosesc energie direcționată.

”De la bun început, S-500 a fost conceput cu funcția de doborâre a țintelor hipersonice, în special a elementelor de luptă balistice, dar, cu anumite perfecționări și alte rachete antiaeriene vor putea doborî aparate hipersonice, precum S-400 și Buk-M3. Asemenea proprietăți vor deține, pe viitor, și armele laser și de microunde”, a arătat Kornev.

El a adăugat că interceptarea unor aparate hipersonice reprezintă o misiune dificilă, pentru a cărei îndeplinire este nevoie de o stație radar puternică, de un sistem digital de procesare a semnalelor, de o aparatură de calcul de mare viteză, de rachete rapide, dar și de un sistem performant de răspândire a țintelor false.

În plus, forțele militare ale Rusiei dispun, deja, de mijloace care permit depistarea și distrugerea anumitor ținte hipersonice, în special radarul ”Protivnik-GE” și antirachetele din arsenalul sistemului moscovit de apărare antiaeriană A-135.

Președintele Vladimir Putin a declarat la un post de televiziune că, atunci când alte state vor reuși să dezvolte rachete hipersonice de atac, similare celor aflate deja în dotarea Moscovei, vor fi ”plăcut surprinse” să afle că Rusia dezvoltă deja mijloace de luptă împotriva acestor arme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875092