Hot News
Regiunile cu cel mai ridicat nivel de bunăstare al gospodăriilor
16/06
Armele ce pot lupta împotriva rachetelor hipersonice
16/06

Președintele Academiei Arctice de Științe, suspectat de înaltă trădare

Foto: Academia Arctică de Științe

Președintele Academiei Arctice de Științe, Valeri Mitko (în imagine), a fost învinuit de înaltă trădare, a anunțat agenția RIA Novosti, care-l citează pe avocatul omului de știință, Ivan Pavlov.

”Mitko se află în arest la domiciliu începând cu luna februarie anul curent”, a amintit juristul.

Acuzarea consideră că Mitko, în vârtă de 78 de ani, a transmis materiale secrete serviciilor speciale ale Chinei, cu prilejul unei deplasări efectuate în această țară, a precizat avocatul.

”Am preluat de curând acest caz; acum, parcurgem materialele din dosar și analizăm circumstanțele. Omul de știință și soția lui au interdicția de a divulga detalii din dosar”, a adăugat Pavlov.

Cercetătorul va rămâne în arest la domiciliu până la 10 octombrie, pe durata anchetei preliminare.

Potrivit informațiilor Asociației organizațiilor civile ale veteranilor Marinei Militare a Rusiei, căpitanul de rangul I în rezervă, Valeri Mitko este, din 1990, șeful catedrei de hidroacustică a Academiei Navale Militare. S-a aflat în serviciul Flotei din Pacific, unde a îndeplinit funcțiile de șef al serviciului de inginerie radio, comandant al unității de comunicații pe navă de suprafață și submarin nuclear.

Mitko este membru corespondent al Academiei de Inginerie din Sankt-Petersburg, academician al Academiei Ruse pentru Științe Naturale, membru al colegiului de redacție al revistei ”Tehniceskaia Akustika”, membru al consiliului de redacție al editurii ”Sudostroenie”.

Omul de știință ocupă, de asemenea, funcția de președinte al organizației regionale Academia Arctică de Științe din Sankt-Petersburg, care, din 2008, este membru al Asociației internaționale a Organizațiilor publice a veteranilor Marinei Militare și a marinarilor de pe submarine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875102