Hot News
Ambasadorul Valeri Kuzmin: Arma nucleară poate fi folosită de către Rusia doar în scopuri defensive
16/06
Deputat german: Berlinul trebuie să răspundă la sacțiunile SUA împotriva Nord Stream-2
17/06

Kremlinul, despre noul statul al Ucrainei, de partener al NATO

Foto: capital.ro

Acordarea Ucrainei a statutului de partener al NATO pentru oportunități sporite nu contribuie la consolidarea securității și stabilității în Europa, consideră Kremlinul, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

”Firește că am acordat atenție”, a declarat jurnaliștilor secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov.

”Poziția noastră în ceea ce privește prezența NATO la granițele noastre este consecventă și bine cunoscută. Întotdeauna am privit cu mare atenție apropierea infrastructurii militare a NATO de granițele noastre”, a amintit reprezentantul Kremlinului. ”Suntem forțați să adoptăm măsurile necesare pentru asigurarea propriei securități în această privință”, a adăugat el.

”Având în vedere caracterul NATO și scopurile inițiale pentru care a fost înființată organizația, ca mecanism al confruntării, noi urmărim mereu cu mare atenția procesele când NATO absoarbe în sine alte și alte țări, în diferite formate”, a continuat secretarul de presă al șefului statului.

”Nu considerăm că acest lucru contribuie la întărirea securității și a stabilității în Europa”, a insistat Peskov.

Întrebat ce părere are Kremlinul în legătură cu faptul că acest lucru s-a întâmplat de Ziua Rusiei, 12 iunie, secretarul de presă a răspuns: ”Să-i lăsăm pe reprezentanții Alianței Nord-Atlantice să emită judecăți despre simbolismul unora sau altora dintre acțiunile lor – nu este grija noastră”. ”În acest caz, ne preocupă esența procesului în derulare”, a arătat politicianul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875081