Hot News
Kremlinul, despre noul statul al Ucrainei, de partener al NATO
17/06
Natalia Oreiro a cerut cetățenie rusă
17/06

Deputat german: Berlinul trebuie să răspundă la sacțiunile SUA împotriva Nord Stream-2

Foto: RIA Novosti

Șeful Comisiei pentru energie din Bundestag, Klaus Ernst, a propus adoptarea unor măsuri similare împotriva senatorilor americani care se pronunță pentru sancțiuni împotriva gazoductului Nord Stream-2. El a adăugat că, în cazul de față, nu mai este vorba despre economie, ci despre suveranitatea Germaniei, relatează RT.

”Sancțiunile reprezintă un instrument prost, în special în politica economică. Dar, noi trebuie să ne gândim la contra-măsuri, cum ar fi, spre exemplu, instituirea de taxe vamale pentru gazul lichefiat american… De asemenea, trebuie să ne gândim la sancțiuni împotriva senatorilor care au inițiat sancțiunile, care se ocupă de așa ceva”, a declarat politicianul german, citat de RIA Novosti.

Ernst a arătat că, în Comisia pentru energie din Bundestag, marea majoritate a membrilor ei ”se pronunță în favoarea continuării construirii acestui gazoduct”.

”Sunt obiecțiile Verzilor, care vin cu argumente ecologice. Este o importantă majoritate în toate partidele, chiar și la Verzi, care declară că aceste sancțiuni sunt inacceptabile și că trebuie să ne apărăm în fața lor”, a adăugat el.

În opinia parlamentarului, Germania trebuie să folosească președinția ei în Consiliul Uniunii Europene și să aducă în dezbatere problema ”dacă suntem oare un stat al SUA, un satelit al SUA”.

Anterior, Ernst a afirmat că Germania ar putea introduce taxe vamale pentru gazul lichefiat din SUA, dacă vor continua presiunile asupra proiectului Nord Stream-2.

RT amintește că, la începutul lunii iunie, în Senatul Statelor Unite a fost depus un proiect de lege privind sancțiunile împotriva proiectului energetic, document care, potrivit senatorului John Barasso, are rolul de a întări și extinde sancțiunile în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068