Hot News
Peskov: Rusia nu are pretenții teritoriale față de vecini
22/06
Aleksei Puskov
Senatorul Aleksei Pușkov: Moartea mitului american
23/06

În SUA, Putin, dat ca exemplu lui Trump

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Donald Trump/ Foto de arhivă/ RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, se pregătește pentru întâlniri mai bine decât colegul lui american, Donald Trump, a declarat fostul consilier al președintelui SUA pe probleme de securitate națională, John Bolton, scrie RIA Novosti.

Potrivit spuselor sale, Putin îi știe pe oamenii cu care stă de vorbă, are în minte obiectivele propuse și cântărește fiecare cuvânt rostit. ”Cred că este acel nivel de pregătire, acea scrupulozitate, planificare din timp, care nu se împacă, pur și simplu, cu Trump”, a spus el.

La 18 iunie, Bolton a declarat că Putin ar fi convins că-l poate manevra cu ușurință pe Trump. El a presupus că președintele rus nu este absolut deloc neliniștit din cauza colegului american. În opinia lui, Putin este un politician deștept și dur, care nu vede în Trump un adversar serios. În același timp, șeful Casei Albe este o persoană ”uimitor de neinformată”, care poate fi ușor manevrată de colegii lui străini.

În ianuarie, jurnaliștii de la The Washington Post au stabilit că Trump ar fi dorit să-l întâlnească pe Putin înainte de instalarea sa oficială la Casa Albă. Și-a dorit atât de mult acest lucru, încât a întrerupt discuția cu unul dintre candidații săi la funcția de secretar de stat pentru a afla când s-ar putea întâlni cu colegul rus.

Potrivit afirmațiilor reporterilor, după prima întâlnire cu liderul rus, Trump s-a declarat ”expert în problemele Rusiei”.

Trump l-a demis pe Bolton în septembrie anul trecut. Justificându-și decizia, Trump a evocat ”gravele greșeli” comise de consilierul său. După care, acesta și-a scris memoriile, unele dintre fragmentele acestora antrenând critici din partea Washingtonului. Președintele SUA a catalogat cartea drept o colecție de minciuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076