Hot News
Un minut de tăcere, în întreagă Rusia – Video în direct
22/06
În SUA, Putin, dat ca exemplu lui Trump
22/06

Peskov: Rusia nu are pretenții teritoriale față de vecini

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al președintelui rus/ Foto: RIA Novosti

Rusia nu are pretenții teritoriale față de statele vecine ei, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de ”Rossiiskaia Gazeta”.

Rugat să comenteze afirmația făcută de Vladimir Putin într-un interviu pentru filmul ”Rusia. Kremlin. Putin”, referitoare, printre altele, la ieșirea republicilor din URSS cu ”un bagaj” de tradiționale teritorii rusești, reprezentantul Kremlinului a explicat că șeful statului s-a referit la greșelile sistemice existente, anterior, în Constituție și care nu prevedeau o serie de situații și evoluții cu efecte negative pentru stat.

Secretarul de presă a îndemnat să fie citite cu atenția spusele președintelui. ”A fost vorba tocmai de acele greșeli care au fost comise anterior și despre momente foarte importante care nu au fost înscrise în Constituție”, a precizat oficialul.

”Nu, Rusia nu are pretenții teritoriale față de vecinii săi”, a subliniat Peskov, răspunzând la o întrebare corespunzătoare. În plus, el a respins supoziția că ar fi fost vorba depsre teritorii care ar putea ieși din componența Rusiei de astăzi. ”Nu, categoric nu!”.

Întrebat dacă este vorba despre trecut sau viitor, Peskov a declarat: ”Problema constă în erorile sistemice pe care este foarte important să le excludem în actuala noastră Constituție”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875083