Hot News
Vot constituțional. Rata de participare la votul electronic, peste 70%
27/06
Vot constituțional. Ella Pamfilova a votat, nu fără emoții
27/06

Vot constituțional. Comisia Electorală Centrală, ținta unui atac DdoS

Votul pentru modificările din Constitutia se desfășoară, în anumite secții de votare, și în aer liber/ Foto: TASS

Comisia Electorală Centrală (ȚIK) a înregistrat un atac DdoS pe site-ul organizației. ”Pe site-ul ȚIK este în derulare un atac DdoS”, a anunțat instituția, scrie RBK.

Vicepreședintele Comisiei, Nikolai Baluev, a asigurat că serviciul de întreținere al site-ul nu întâmpină probleme. ”Am primit o informare de acolo că site-ul este ținta unui atac DdoS – 240.000 de cereri pe secundă – dar nu întâmpinăm probleme. A venit o informare, cum că, băieți, feriți-vă, veți fi doborâți de 240.000 de cereri. La noi, totul este normal”, a arătat Baluev, citat de Interfax.

RBK precizează că, în cazul unui atac DdoS (Distributed Denial of Service), cererile pentru resursa atacată se lansează concomitent de pe un număr mare de computere. La depășirea unei anumite valori, utilizatorii cinstiți nu mai pot accesa site-ul atacat.

La 25 iunie, în prima zi a votului pentru amendamentele la Constituție, site-ul care asigură votul electronic de la distanță s-a blocat pentru o scurtă perioadă de timp. După cum a explicat, ulterior, Anton Lopatin, membru ȚIK, cauza problemei a fost conectarea concomitentă a unui important număr de utilizatori. ”A fost un vârf de încărcare, pentru că locuitorii regiunilor Moscova și Nijni Novgorod (numai în aceste două regiuni este accesibil votul electronic la distanță, n.r.) au intrat să voteze.

Până în dimineața zilei de 26 iunie, numărul persoanelor care și-au exercitat dreptul de vot privind amendamentele constituționale, a ajuns la 10.126.000, adică 9,2% din totalul alegătorilor înregistrați în Rusia, arată datele ȚIK. Se precizează că aceste cifre iau în calcul datele privind persoanele care au votat în format electronic și pe cele care au votat la secțiile de votare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091