Hot News
Serghei Glaziev: De ce economiile SUA și UE sunt mai eficiente decât cea rusă
29/06
VȚIOM: În patru zile de vot, 76% dintre respondenți au susținut modificări constituționale
29/06

Senatorul Aleksei Pușkov: Așteptați-vă la consecințe

Ambasada Marii Britanii la Moscova a arborat steagul în culorile curcubeului, simbol al mișcării LGBT, în onoarea a 50 de ani de la prima paradă gay din New York, în 1970/ Foto: ukinrussia/ VK

Senatorul rus Aleksei Pușkov a demascat acțiunile provocatoare ale Statelor Unite și ale Marii Britanii, care au arborat la ambasadele lor din Moscova steaguri în culorile curcubeului. Politicianul a avertizat Occidentul: așteptați-vă la consecințe, informează presa rusă.

Potrivit lui Pușkov, prin menirea lor, reprezentanțele diplomatice trebuie să contribuie la stabilirea relațiilor între țări și, de aceea, pentru diplomați este foarte important să țină cont și să respecte modul de viață al țărilor unde-și desfășoară activitatea. Dimpotrivă, SUA și Marea Britanie demonstrează o evidentă lipsă de respect față de valorile Rusiei.

Senatorul și-a exprimat convingerea că o asemenea politică antrenează un efect contrar. În primul rând, va spori aversiunea față de Washington și Londra în societatea rusă. În al doilea rând, va adânci prăpastia valorică dintre țări. În al treilea rând, îi va determina pe locuitorii Rusiei să susțină la modul absolut amendamentele la Constituție, una dintre modificările propuse excluzând posibilitatea legalizării căsătoriilor între persoane de același sex. ”Astfel, se obține un efect total opus obiectivelor afișate în fața ambasadelor”, scrie Pușkov pe Twitter.

Zilele trecute, ambasada Statelor Unite și cea a Marii Britanii din Moscova au arborat steagul în culorile curcubeului – simbolul recunoscut al mișcării LGBT. Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a amintit că astfel de acțiuni vin în contradicție cu legea rusă privind interdicția propagandei gay în rândul minorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042