Hot News
The Independent: Puterea lui Putin nu reprezintă nici pe departe toată miza pusă în joc
06/07
Corneliu Vlad: Un summit fără precedent în istorie
07/07

Nord Stream-2. Danemarca s-a răzgândit

Foto: DPA/ TASS

Agenția pentru Energie din Danemarca a permis, în cele din urmă, navelor care plasează conducte pe fundul mărilor din poziție ancorată să participe la realizarea gazoductului Nord Stream-2, în apele teritoriale ale țării, satisfăcând, astfel, solicitarea formulată în acest sens de compania Nord Stream 2 AG, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al instituției.

Copenhaga a precizat că partea nefinalizată din gazoduct va fi construită în afara teritoriului unde utilizarea navelor cu poziționare ancorată este categoric interzisă la cererea ecologiștilor.

Biroul de presă al Nord Stream 2 AG a menționat, la rândul său, că asemenea nave au fost cu succes folosite la construirea segmentului danez al gazoductului Nord Stream aflat deja în exploatare, precum și la construirea porțiunii conductei Nord Stream-2 în apele Germaniei.

”Proiectul va fi realizat în strictă conformitate cu autorizația de construire și cu evaluarea imapctului asupra mediului înconjurător. Vom continua să analizăm diferite variante pentru finalizarea gazoductului și, în timp util, vom anunța care sunt planurile noastre”, a adăugat compania.

Aprobarea danezilor permite folosirea barjei ”Fortuna”, care dispune de un sistem de poziționare a ancorei în 12 puncte. La rândul său, nava rusească ”Akademik Cerski” care a fost adusă de la Orientul Îndepărtat este dotată cu un sistem DPS, care a îndeplinit și înainte pretențiile daneze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114