Hot News
Vaccinul anti-Covid va ajunge în sistemul medical în luna august
13/07
Se cere interzicerea circurilor cu animale și transformarea grădinilor zoologice
14/07

Datoria externă a Rusiei s-a redus cu 2,89% până la 1 iulie

Foto: TASS

La data de 1 iulie 2020, datoria externă a Rusiei a fost de 477,299 miliarde de dolari, sau, cu 14,2 miliarde de dolari sub indicele de la începutul anului 2020, informează agenția TASS, citând din documentele Băncii Centrale a Rusiei.

”Evoluția indicelui a fost influențată, în mare măsură, de operațiunile sectorului bancar de reducere a nivelului de îndatorare față de nerezidenți. Semnificativ a fost, de asemenea, impactul reevaluării, ce a condus la o scădere substanțială a datoriei externe a tuturor sectoarelor economiei la sfârșitul primului trimestru al anului în curs, ca urmare a deprecierii rublei și a refacerii ulterioare și treptate a nivelului datoriei pe măsura reducerii volatilității de pe piața valutară și a întăririi valutei ruse”, se arată în comunicatul Băncii Centrale.

Între timp, șefa Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a anunțat că instituția pe care o conduce consideră că mai este spațiu pentru reduceri ulterioare a dobânzii cheie. Ea a anunțat, de asemenea, că, de la începutul pandemiei, băncile au restructurat credite în valoare totală de 4,3 trilioane de ruble (53,7 miliarde de euro). ”După cum știți, în iunie am redus rata dobânzii cheie la 4,5%. Este un minim istoric. Iar, datele pe care le-am primit din momentul ultimei noastre decizii referitoare la dobândă, informații legate, în primul rând, de rata inflației pe luna iunie și începutul lunii iulie, confirmă că mai aveam spațiu pentru alte reduceri, pe viitor, a dobânzii cheie”, a spus ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875004