Hot News
Datoria externă a Rusiei s-a redus cu 2,89% până la 1 iulie
14/07
Discuții Putin și Erdogan: Siria, Libia și Hagia Sofia
14/07

Se cere interzicerea circurilor cu animale și transformarea grădinilor zoologice

Foto: twitter.com

Animalele trebuie scoase din sfera de divertisment. Ceea ce înseamnă că, în Rusia, ar trebui interzise circurile cu animale și Grădinile zoologice, a declarat, la o conferință de presă, șeful Asociației ”Zoopravo”, Anastasia Fediukina, scrie agenția NSN.

”Haideți să interzicem unele divertismente precum circurile ambulante. Nici animalele, nici noi nu avem nevoie de ele. Cine are? Cei care câștigă bani de pe urma lor să-și găsească altă ocupație. Animalele nu trebuie exploatate și chinuite”, a declarat activista pentru drepturile animalelor.

Rusia trebuie să tindă spre circuri fără animale. În plus, trebuie renunțat la formatul Grădinilor zoologice, a afirmat Artiom Kirianov, prim adjunct al președintelui Comisiei de expertizare a proiectelor de lege de importanță socială și a altor inițiative legislative ale Camerei Civice a Federației Ruse.

”Nu văd situații care să justifice existența circurilor cu animale. Copiilor mai degrabă le este milă de aceste animale ținute în cuști, iar adulții, cu siguranță, nu vor pierde mult dacă tigrii nu vor sări printr-un cerc în flăcări, iar elefanții nu vor sta într-un picior. Pentru animale este o muncă dintre cele mai grele și nu prea înțeleg cum este ea compensată. Animalele trebuie scoase din sfera de divertisment. Dacă este să vorbim despre o atitudine responsabilă față de animale, haideți să înființăm parcuri naționale, ca în Africa. Este un format cât se poate de uman”, a declarat reprezentantul Camerei Civice.

Declarația vine după ce șeful comisiei Dumei de Stat pentru ecologie și protecția mediului înconjurător, Vladimir Burmatov, a propus pedepsirea circurilor și a Grădinilor zoologice pentru atitudine deplasată, plină de cruzime, față de animale, ba chiar închiderea organizației, dacă se dovedește necesară o astfel de măsură. El a propus introducerea, în noul Cod al Federației Ruse pentru infracțiuni administrative a responsabilității pentru încălcări în comportamentul cu animalele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875074