Hot News
Putin și Merkel au respins atacurile Ucrainei asupra acordurilor de la Minsk
15/07
Ermitajul și Muzeul Rus s-au redeschis. Lucrează după reguli noi
16/07

Rusia a renunțat să cumpere produse străine pentru combaterea Covid-19

Foto: RIA Novosti

Rusia a renunțat să achiziționeze din străinătate produse necesare pentru combaterea epidemiei de Covid-19 și, treptat, începe să le exporte. Ministrul Industriei și Comerțului, Denis Manturov, consideră că acest lucru a fost posibil grație deciziilor adoptate la timp de Guvern, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

Ministrul Industriei și Comerțului, Denis Manturov,/ Foto: TASS

”Regiunile și-au asigurat suficiente rezerve de mijloace individuale de protecție”, a spus ministrul rus, vorbind la ședința Consiliului de coordonare a luptei împotriva răspândirii Covid-19. În cazul unităților medicale aceste rezerve ajung de la o lună, la patru luni. Se finalizează o serie de proiecte de investiții, care permit creșterea producției de mănuși medicale, respiratoare și ochelari de protecție.

Acum, principalul accent se pune pe lansarea în producție de produse noi: teste rapide și medicamentele recent înregistrate împotriva formelor grave de pneumonie. Potrivit lui Manturov, industria face pregătiri în vederea lansării de vaccinuri, imediat ce testele clinice vor fi finalizate.

Din timp au fost luate decizii pentru ca, după saturarea pieței interne, să poată fi demarat exportul de produse, inclusiv aparate pentru ventilarea artificială a plămânilor, dincolo de limitele Uniunii Economice Eurasiatice, a subliniat șeful ministerului Industriei și Comerțului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100