Hot News
Academicianul Anatoli Torkunov: Marea Victorie și procesul politic mondial
20/07
În Rusia se construiește o uriașă fabrică inovativă de nivel mondial
20/07

Vaccin anti-Covid: La Moscova sunt finalizate testele clinice

Foto: RIA Novosti

Luni, 20 iulie, din Spitalul militar ”N.Burdenko” vor fi externați alți 20 de voluntari care au participat la programul de testare a vaccinului rusesc împotriva noului coronavirus. Este al doilea grup de voluntari, primul fiind externat la 15 iulie, scrie presa de la Moscova.

S-a finalizat, astfel, faza de experimentare clinică a vaccinului elaborat de Ministerul rus al Apărării împreună cu Centrul Național de Cercetări în domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei ”N.F. Gamaleia”, a anunțat Serghei Borisevici, colonel în serviciul medical al Forțelor Armate ale Rusiei, citat de ”Rossiiskaia Gazeta”.

Potrivit explicațiilor sale, oamenii de știință trebuie, acum, să pună la punct toată partea analitică a programului. Acest lucru presupune atât elaborarea rapoartelor finale și a prezentării rezultatelor, cât și procedura de înregistrare a preparatului. ”Din datele analizelor de care dispunem, până în prezent, se poate afirma că vaccinarea a generat, în organismul voluntarilor, anticorpii necesari. Iar, componentele vaccinului sunt sigure și ușor suportate de om”, a adăugat colonelul Borisevici, membru corespondent al Academiei de Științe a Rusiei, doctor în științe biologice, profesor.

”Izvestia” menționează că, la 16 iulie, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că prima înregistrare a vaccinului anti-Covid va avea loc în a doua decadă a lunii august.

În același timp, directorul Centrului Național de Cercetări ”N.F. Gamaleia”, Aleksandr Ghințburg, a declarat că vaccinul ar trebui administrat, în primul rând, cadrelor didactice, persoanelor în vârstă și cetățenilor care trăiesc și muncesc în colectivități numeroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091