Hot News
Vaccin anti-Covid: La Moscova sunt finalizate testele clinice
20/07
Putin merge în Crimeea: Va pune ”piatra de temelie” pentru nave de luptă
20/07

În Rusia se construiește o uriașă fabrică inovativă de nivel mondial

Centrul BIOKAD, de lângă Sankt-Petersburg/ Foto: pharmadesign.ru

Ceea ce se întâmplă în Rusia în domeniul farmaceuticii reprezintă, fără îndoială, un progres, pentru că altfel nu ai cum să îi spui. Până de curând, producția de medicamente se reducea, în cel mai bun caz, la obținerea unor medicamente din subtanțe importate. Și nu era vorba despre cele mai complexe medicamente. Doar cele necesare. În schimb, medicamentele scumpe, inovative destinate luptei împotriva diabetului, a cancerului, SIDA, trebuiau aduse din afară, scrie agenția RIA Novosti, într-un comentariu pe această temă.

Situația s-a schimbat cardinal în ultimii ani. Au fost puse la punct câteva cicluri complete de producție, de la elaborare și realizarea substanțelor, la forma finală a medicamentelor. În 2018, a fost lansată o linie complete de producție pentru insulină. Greu de imaginat: acest preparat de o importanță extraordinară, de care depinde viața a milioane de oameni, nu se producea în Rusia. Astăzi însă, insulina noastră nu se livrează doar pe piața internă, dar se și exportă.

Practic, în Rusia au apărut concomitent mai mulți producători de nivel mondial, care dispun de o bază științifică proprie, în timp ce ponderea preparatelor autohtone a crescut pe rafturile farmaciilor până la 61%.

Iar dacă este să vorbim despre medicamente de importanță vitală de producție autohtonă, ponderea lor pe piața internă se apropie de 90%. Asta în condițiile în care, foarte recent, în 2016, această cotă nu depășea 28,5%.

Nimeni nu se oprește însă aici. Cel mai mare producător rus de produse farmaceutice, gigantul BIOKAD, realizează la Strelna, localitate situată pe malul Golfului Finic, zonă ce intră în componența Sankt-Petersburgului, un grandios proiect în valoare de 28 miliarde de ruble (342 milioane de euro).

1 septembrie 2018. BIOKAD. La inaugurarea laboratotului de biologie sintetică pentru școlarii talentați a fost prezent și președintele Vladimir Putin/ Foto: gmpnews.ru

Este vorba despre un Centrul de cercetare și producție în zona economică specială ”Noidorf” – obiect de infrastructură unic în felul său, unde preparatele vor traversa întreg ciclul de viață: de la elaborare la producție comercială și distribuție.

Proiectul de construcție a complexului de clădiri industriale reprezintă un complex de producție unde vor fi realizate subtanțe farmaceutice inovatoare și medicamente gata preparate în diferite formule de dozare. BIOKAD este una dintre companiile mondiale cu ciclu complet pentru realizarea de medicamente destinate tratamentelor împotriva cancerului, a SIDA, hepatitei, sclerozei în plăci.

Noua fabrică este, parțial, construită și dată în funcțiune. Funcționează principalele capacități de producție. Dar unitatea industrială continuă să se dezvoltate și, în total, până în anul 2025, compania va investi în această producție circa 28 miliarde de ruble, astfel că, la final, va apărea un gigant de nivel mondial, cu ciclu de producție complet.

Compania numără peste 2200 de angajați, din care 40% sunt oameni de știință și cercetători. BIOCAD deține, pe lângă cele din Rusia, birouri și reprezentațe în Statele Unite, Finlanda, Brazilia, China, India și în alte țări. Pe noua platformă de producție, BIOKAD intenționează să lanseze 22 de preparate noi, majoritatea dintre ele intrând în categoria preparatelor de importanță vitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114