Hot News
În Rusia se construiește o uriașă fabrică inovativă de nivel mondial
20/07
Medicii ruși dezmint fake-ul lansat de Bloomberg: Elitele nu au fost vaccinate în secret
21/07

Putin merge în Crimeea: Va pune ”piatra de temelie” pentru nave de luptă

Foto: vesti.ru

Președintele Vladimir Putin va efectua o vizită în Crimeea, unde va participa la ceremonia de demarare a construcției a unor noi nave de luptă pentru Marina Militară a Rusiei, informează Vesti.ru.

Este prima deplasare de lucru pe care șeful statului o efectuează în ultimele patru luni, în afara Rusiei Centrale. Din cauza pandemiei de coronavirus, președintele comunică mai mult în regim video. La 30 iunie, liderul de la Kremlin s-a deplasat în Regiunea Tver, pentru inaugurarea Memorialului Soldatului de la Rjev.

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a precizat că ziua vizitei lui Putin la șantierul naval va deveni zi unică pentru demararea lucrărilor de construcție a șase nave și submarine de luptă pentru Marina Militară a Rusiei.

La șantierul naval ”Zaliv”, din Kerci, va fi demarată construcția navelor de desant universale. Potrivit agenției TASS, în mai, Ministerul Apărării al Rusiei a încheiat un contract în valoare de 100 de miliarde de ruble (1,2 miliarde de euro) pentru realizarea a două purtătoare de elicoptere. Se presupune că ele vor fi denumite ”Sevastopol” și ”Vladivostok”. Sunt nave din aceeași clasă cu navele ”Mistral”, care nu au mai fost vândute Rusiei de Franța, după evenimentele din 2014.

Din Crimeea, președintele va ține o teleconferință cu alte întreprinderi constructoare de nave din Rusia – ”Sevmaș”, din Severodvinsk (nordul părții europene a Rusiei) și ”Severnaia verf”, din Sankt-Petersburg. Fregate din proiectul modernizat 22350 vor fi construite la ”Severnaia verf”, din Sankt-Petersburg, șantier care face parte din Corporația unită pentru construcția de nave. Fregatele vor purta, probabil, numele „Admiral Iumașev” și “Admiral Spiridonov”. Iar, la Șevmaș, vor prinde viață submarinele nucleare polivalente din proiectul 885M, „Iasen-M”. Ele se vor numi „Vladivostok” și „Voronej”.

1 Comment

  1. Turcanu spune:

    Președinte Putin da ordine pentru construcția de noi nave și submarine.Rusia a redevenit o super putere mondiala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875103