Hot News
Kremlinul este revoltat de atacul asupra jurnaliștilor ruși din Statele Unite
22/07
S-a finalizat testarea noului pistol-mitralieră Kalașnikov
23/07

Senatorul Aleksei Pușkov a răspuns solicitării SUA de a nu mai dezvolta rachete

Colaj: tzargrad.tv

Senatorul rus Aleksei Pușkov a reacționat la declarația Statelor Unite referitoare la ceea ce americanii au catalogat drept ”Cernobîlul zburător”, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

În opinia politicianului rus, America ar trebui, mai degrabă, să se gândească la noi mecanisme de control al armelor nucleare, nu să indice Rusiei la ce să lucreze și, în același timp, să se retragă din tratate internaționale.

”Statele Unite s-au retras din Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune, acum se retrag din START-3 (Tratatul privind reducerea și limitarea armelor strategice ofensive, n.r.), își sporesc potențialul nuclear și așa puternic. Asta și este apropierea Zilei Judecății de Apoi”, a scris senatorul rus pe contul său de Twitter.

Reacția vine după ce Marshall Billingsley, emisarul special al președintelui SUA pentru controlul armelor, a cerut Rusiei să pună capăt dezvoltării de rachete cu propulsie nucleară, pe care le-a catalogat drept ”Cernobîlul zburător”.

RG menționează că, în mai, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat apariția în țara lui a ”unei arme dintre cele mai mărețe”. El a povestit că se lucrează la cea mai rapidă rachetă, a cărei viteză o depășește de 17 ori pe cea a sunetului. Asta, în condițiile în care Pentagonul a recunoscut că SUA au rămas în urma Rusiei și a Chinei în domeniul producției de arme hipersonice. La sfârșitul lunii iunie, liderul de la Casa Albă a dispus să fie activată legea privind producția de apărare pentru realizarea de urgență a programelor din domeniul tehnologiilor hipersonice și cosmice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082