Hot News
Principala paradă militară navală din Sankt-Petersburg – VIDEO ÎN DIRECT
26/07
Focus. Ucraina obstrucționează acordurile de la Minsk
27/07

Putin a anunțat planurile de a consolida Marina Militară Rusă cu arme hipersonice

Foto: TASS

Marina Militară Rusă va primi o armă hipersonică, neexistând ceva similar în lume, a declarat, duminică, președintele rus, Vladimir Putin.

“Avantajele unice și creșterea capacităților de luptă ale flotei vor fi obținute prin introducerea pe scară largă a tehnologiilor digitale avansate, a sistemelor de atac hipersonice, unice în lume, a aparatelor subacvatice fără pilot, precum și prin mijloacele de apărare cele mai eficiente”, a spus șeful statului, la parada navală principală din Sankt-Petersburg, dedicată Zilei Marinei Militare (în imagine).

După cum s-a mai relatat, o nouă rachetă navală hipersonică Zircon/ Țirkon este testată în Rusia.

Duminică, Ministerul rus al Apărării a declarat pentru Interfax că racheta Zircon finalizează testările cu succes.

«Lansările de teste, efectuate de pe fregata “Amiralul Flotei Uniunii Sovietice, Gorșkov” au confirmat caracteristicile tactice și tehnice unice ale acestei rachete, în ceea ce privește raza de acțiune și acuratețea focului, precum și viteza hipersonică a acesteia», se spune în comunicatul ministerului, primit de agenție.

În mesajul său către Adunarea Federală din februarie anul trecut, Putin a spus că racheta Zircon va fi capabilă să lovească ținte la sol și la suprafața apei la o distanță de peste 1.000 de kilometri, cu o viteză de aproximativ 9 Mach (1 Mach este egal cu viteza sunetului).

Racheta Zircon este dezvoltată de Centrala științifică și de producție din Reutov (Regiunea Moscova). Este proiectată pentru dotarea submarinelor nucleare polivalente Yasen-M și Husky, precum și a navelor de suprafață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875017