Hot News
Corneliu Vlad: Migrenele “jocului în trei”
28/07
MAE rus: Desfășurarea sistemelor S-400 în Arctica, un pas logic
29/07

Au început testele clinice pentru încă un vaccin anti-Covid

Foto: TASS

În Rusia au demarat testele clinice pentru încă un vaccin împotriva noului coronavirus, cel dezvoltat de Centrul Științific de Virologie și Biotehnologie, ”Vektor” din Novosibirsk, unitate de cercetări ce aparține Rospotrebnadzor (Protecția consumatorului, n.r.), a anunțat șeful acestei structuri, Anna Popova.

Centrul ”Vektor” a primit aprobarea Ministerului Sănătății al Rusiei pentru desfășurarea de teste clinice și, începând cu 27 iulie, medicii au demarat testarea pe voluntari. Selecția voluntarilor a fost anunțată încă din luna iunie.

”Rossiiskaia Gazeta” amintește că ”Vektor” a realizat în cel mai scurt timp primele dispozitive de testare pentru diagnosticarea infecției de SARS-CoV-2.

”Zilele acestea am primit aprobare pentru desfășurarea testelor clinice pentru vaccinul împotriva coronavirusului. Am început de ieri, 27 iulie, prima și a doua fază a acestor teste pe oameni”, a declarat Anna Popova la un simpozion online dedicat problemelor SIDA.

”Rossiiskaia Gazata” menționează că primul vaccin rusesc, cel dezvoltat de Centrul ”N. Gamaleia” din Moscova, ar urma să fie înregistrat oficial la începutul lunii august. O procedura care se va face în regim de urgență, pe baza rezultatelor primelor două faze ale programului de testare a preparatului. Faza a treia, ce presupune un cerc mult mai amplu de participanți, coincide cu folosirea vaccinului pe prima grupă de persoane selectate, adică personal medical din zona de risc care a intrat în contact cu bolnavi Covid-19. Directorului Centrului ”N. Gamaleia”, academicianul Aleksandr Ghințburg, a explicat că, dacă în faza a treia de testare a vaccinului, vor fi constatate reacții negative, Ministerul Sănătății ar putea retrage aprobarea pentru utilizarea pe mai departe a preparatului.

Președintele Academiei de științe a Rusiei, Aleksandr Sergheev, a declarat că vaccinarea în masă împotriva noului coronavirus ar putea demara în Rusia nu mai devreme de anul 2021, pentru că trebuie verificată efectul vaccinului pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093