Hot News
Au început testele clinice pentru încă un vaccin anti-Covid
28/07
Rata șomajului în Rusia a crescut la 6,3%, în luna iunie
29/07

MAE rus: Desfășurarea sistemelor S-400 în Arctica, un pas logic

Sistemul de apărare antirachetă S-400/ Foto: RIA Novosti

Ministerul de Externe de la Moscova a explicat motivul apariției sistemelor S-400 de apărare antirachetă pe teritoriile arctice ale Rusiei. După cum a declarat, într-un interviu pentru RIA Novosti, ambasadorul cu împuterniciri speciale, Nikolai Korciunov, sistemele de apărare antiaeriană se desfășoară în Arctica exclusiv în scopuri defensive.

Korciunov a subliniat, totodată, că sistemul nu constituie nici un fel de ”pericol ofensiv”.

”În ceea ce privește apariția sistemelor S-400 pe insulele arctice ale Rusiei, este vorba despre un pas logic, după crearea unui câmp radar compact deasupra țării noastre. Sistemele S-400 au un caracter exclusiv defensiv. Iar desfășurarea lui – oriunde ar fi – nu trebuie să neliniștească dacă, firește, cei care exprimă astfel de îngrijorări nu nutresc intenții agresive în privința regiunii sau a obiectivului pe care S-400 trebuie să îl apere”, a subliniat diplomatul rus.

RIA Novosti precizează că declarația reprezentantului MAE rus vine pe fondul afirmațiilor lansate de comandantul Marinei Militare a SUA în Europa și Africa, amiralul James Foggo, care a atras atenția asupra apariției de noi baze militare rusești în regiunea arctică, a căror dotare este completată, printre altele, cu sisteme de apărare antirachetă S-400.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065