Hot News
Rusia și SUA au început consultări privind stabilitatea strategică
27/07
Banii confiscati vor fi transferați pensionarilor
28/07

Noul an școlar va începe în format tradițional

Foto: RIA Novosti

Se intenționează ca noul an școlar să înceapă în regim normal, tradițional, a anunțat ministrul rus al Educației, Serghei Kravțov, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

”Au început pregătirile pentru noul an școlar și sperăm că situația epidemiologică ne va permite să deschidem școlile și să organizăm careuri. Se va ține cont de toate cerințele Rospotrebnadzor (Protecția consumatorului, n.r.) pentru a oferi o securitate maximă copiilor și cadrelor noastre didactice”, a asigurat oficialul rus la o conferință de presă de la Guvern.

El a precizat că, înainte de primul clopoțel, toate școlile vor fi supuse unor minuțioase operațiuni de dezinfecție, va fi organizat un call-center pentru toate problemele legate de organizarea cursurilor.

”Vreau să subliniez – vorbim de forma tradițională, clasică de studii. Nu intenționăm să introducem învățământul la distanță”, a precizat Serghei Kravțov. «Cu toate plusurile învățământului la distanță, această formulă o privim doar ca o completare, ca o nouă oportunitate pentru profesori și elevi.

Acest lucru este valabil pentru așa-numitul ”mediu educațional digital”».

”În cadrul acestui proiect, intenționăm să asigurăm în școli internet fără fir, Wi-Fi, pentru ca elevii să poată folosi conținut verificat în procesul de învățare. Dar, din nou, doar sub formă de completare, nu ca o formă de înlocuire a educației școlare”, a subliniat Serghei Kravțov.

Conform decretului prezidențial, începând cu 1 septembrie, diriginții de clasă vor primi suplimentar câte 5.000 de ruble (62 de euro) pe lună, cu păstrarea tuturor plăților regionale. De asemenea, va fi organizată masa caldă, gratuită, pentru toți elevii din școala primară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100