Hot News
Peste 40% dintre locuitorii Moldovei vor să adere la Uniunea Eurasiatică
27/07
Noul an școlar va începe în format tradițional
28/07

Rusia și SUA au început consultări privind stabilitatea strategică

Austria, Viena/ Foto: ru.feedland.com

La Viena a început întâlnirea delegațiilor interdepartamentale ale Rusiei și ale Statelor Unite, în cadrul căreia părțile vor dezbate probleme de actualitate din domeniul securității internaționale și al controlului armelor, a anunțat reprezentanța permanentă a Rusiei pe lângă organizațiile internaționale din capitala austriacă, scrie RIA Novosti.

Consultările se vor desfășura în intervalul 27-30 iulie.

”Întâlnirea experților pe probleme de stabilitate strategică din Rusia și din SUA a început la Viena, în formatul a trei grupe de lucru”, a anunțat reprezentanța permanentă, într-o postare pe Twitter.

Potrivit Ministerului de Externe al Rusiei, tematica întrevederii va viza doctrine și potențiale, transparență și verificare, precum și securitatea cosmică.

Consultări ruso-americane pe probleme legate de stabilitate strategică s-au mai desfășurat, la Viena, la 22 și 23 iunie. Delegația rusă a fost condusă, atunci, de vice ministrul de Externe, Serghei Riabkov, iar cea americană, de reprezentantul special al președintelui SUA pentru controlul armelor, Marshall Billingslea. Ei au analizat chestiunea prelungirii Tratatului vizând reducerea armelor strategice ofensive (START-3), susținerea stabilității și a previzibilității în condițiile încetării valabilității Tratatului privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune, INF. Cu același prilej, părțile au confirmat înființarea Grupului de lucru pentru spațiu, dar și a altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875103