Hot News
Abramovici renunță la afacerile cu aur
01/08
Senatorul Pușkov, despre ideea de a da Ucrainei 300 miliarde de dolari
01/08

Misterioasa insulă plutitoare de pe lacul orașului Ijevsk

Foto: fishki.com

Pe luciul apei lacului Ijevsk (în preajma Uralilor), lângă podul pietonal din satul Volojka, a apărut, la 28 iunie, o insulă plutitoare care amenință să creeze o adevărată situație de urgență, a anunțat biroul de presă al guvernului regional, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

Potrivit ministrului interimar al resurselor și protecției mediului al Republicii Udmurtia, insula are dimensiuni de zece pe zece metri. Este acoperită de iarbă deasă și copaci înalți, de circa doi metri. În prezent, este studiată partea subacvatică a insulei.

Pentru moment, insula este ținută sub pod, dar, dacă începe să se deplaseze în direcția instalațiilor de drenaj ale complexului hidroelectric Ijevsk, l-ar putea distruge, provocând, astfel, inundarea teritoriului. În acest caz, daunele provocate s-ar putea ridica la un miliard de ruble.

Ministerul republican al mediului monitorizează permanent insula și a început lucrările de înlăturare a ei. În acest scop, ”corpul” insulei va fi fixat cu piloni, apoi va începe secționarea și remorcarea fiecărei bucăți în afara luciului apei lacului. Pentru aceste lucrări, au fost alocate 600.000 de ruble (în jur de 7 000 de euro).

Nu este prima insulă plutitoare de pe lacul Ijevsk. În anul 2017, tot aici, a apărut o insulă de 100 pe 50 metri. Atunci, insula nu a putut fi secționată, așa că a fost împinsă spre halda de zgură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091