Hot News
Când va începe vaccinarea în masă în Rusia
02/08
Zeii sunt de origine ucraineană, afirmă un istoric din Kiev
02/08

MAE rus a reacționat față de articolul Pentagonului

Foto: wikipedia

Articolul Pentagonului privind proiectele dezvoltate de Rusia și China în domeniul apărării antirachetă sunt privite drept o tentativă a Statelor Unite de a-și justifica propriile programe, ample și costisitoare, de creare și de modernizare a armamentului pretutindeni în lume, a apreciat Ministerul de Externe al Rusiei, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Instituției și preluat de presa rusă.

Sediul MAE rus din Piața Smolenskaia din Moscova/ RIA Novosti

MAE rus a definit articolul Pentagonului ca fiind parte a unei campanii de dezinformare menită să discrediteze Rusia. Instituția întrevede tentative ”josnice” de a atribui Moscovei intenții agresive și periculoase în domeniul apărării antirachetă.

Ministerul a arătat, de asemenea, că astfel de ”aruncări” în presă nu oferă nici o analiză profundă, nici o reflectare echilibrată a situației. Diplomația rusă a amintit că SUA au fost cele care au distrus Tratatul din domeniul apărării anti-rachetă, spulberând, astfel, unul dintre pilonii sistemului de stabilitate strategică globală. MAE atrage atenția asupra faptului că, în articolul respectiv, nu există nimic pe această temă, fiind trecută, totodată, sub tăcere și realizarea, de către Washington, a unor proiecte antirachetă destabilizatoare.

Ministerul de Externe al Rusiei cere Statelor Unite să adopte o poziție responsabilă, să facă o analiză critică a planurilor lor antirachetă, a căror transpunere în viață nu întărește nici securitatea Washingtonului și nici pe cea a aliaților lui. MAE rus și-a exprimat disponibilitatea de a dezbate tematica antirachetă în cadrul dialogului bilateral strategic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114