Hot News
Lângă Krasnodar a fost descoperit un vas de peste 5000 de ani
02/08
MAE rus a reacționat față de articolul Pentagonului
02/08

Când va începe vaccinarea în masă în Rusia

Ministrul Sănătății Mihail Murașko/ Foto: RIA Novosti

În Rusia se fac pregătiri pentru ca vaccinarea în masă împotriva noului coronavirus să înceapă în luna octombrie. Este un termen anunțat de ministrul Sănătății, Mihail Murașko, informează RIA Novosti.

Potrivit precizărilor sale, vor fi vaccinați, în primul rând, medicii și cadrele didactice. Totodată, el a afirmat că se dorește ca vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 să fie gratuită pentru toți cetățenii țării. ”Intenționăm ca vaccinarea să fie acoperită cu fonduri de la buget”, a spus Murașko, citat de Interfax.

Tot Murașko a fost cel care a anunțat că testele clinice ale vaccinului anti-Covid, dezvoltat de Centrul ”N. Gamaleia” din Moscova, s-au încheiat. El a precizat că, acum, se lucrează la pachetul de documente necesare pentru înregistrarea oficială a preparatului.

În urmă cu câteva zile, la 27 iulie, șeful Academiei de Științe a Rusiei, Aleksandr Sergheev, a declarat că, în opinia lui, vaccinarea în masă – atât în Rusia, cât și în alte țări – ar trebui să înceapă nu mai devreme de anul 2021. Omul de știință a recunoscut, totodată, că există dorința de a injecta mai repede anumite grupuri ale populației, aflate în zona de risc, precum medicii care lucrează în așa-numita ”zonă roșie”.

RBK menționează, de asemenea, că, în Rusia, trei instituții dezvoltă vaccinuri împotriva Covid-19. Este vorba de Centrul Științific de Virologie ”Vektor”, din Novosibirsk, Institutul pentru Vaccinuri și Seruri FMBA, din Sankt-Petersburg și Centrul ”N. Gamaleia”, din Moscova. Potrivit lui Murașko, preparatul creat în capitala rusă și-a demonstrat atât gradul ridicat de securitate, cât și eficacitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086