Hot News
Lukașenko, prins în capcană de jocul cu ”wagnerienii”
01/08
Când va începe vaccinarea în masă în Rusia
02/08

Lângă Krasnodar a fost descoperit un vas de peste 5000 de ani

Foto: Serviciul de presă al Companiei Avtodor

Nu departe de orașul Krasnodar (sudul Rusiei), arheologii au descoperit un vas antic, a cărui vârstă este estimată la mai mult de 5000 de ani. Săpăturile se efectuează pe teritoriul viitoarei variante de ocolire a capitalei regiunii Kuban, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”, citând surse oficiale.

Vârsta aproximativă a vasului a putut fi stabilită, de oamenii de știință, după fundul obiectului, sub formă de ou și nu plat – element ce vorbește despre vechimea artefactului care, după toate probabilitățile, datează din perioada târzie a epocii de piatră. Astfel de vase erau folosite la ceremoniile funerare și în ritualurile popoarelor din acele timpuri.

– Arheologii au început, acum, săpăturile la o mare movilă de șase metri, care face parte din grupul de kurgane (tipul de tumul construit peste un mormânt, n.r.), din Novotitarovskaia, districtul Dinski, lângă așezările Osecika și Primaki, au detaliat sursele citate de RG.

În interiorul kurganului au fost, deja, descoperite morminte și câteva obiecte folosite, prin tradiție, de oamenii din antichitate la ceremonii de înmormântare, inclusiv mărgele de bronz și vârfuri de suliță. Aceste obiecte aparțin, la rândul lor, epocii de fier timpurie din cultura sarmatică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875148