Hot News
Gazoductul Nord Stream-2: 24 de țări europene fac front comun împotriva sancțiunilor SUA
14/08
Ce-i așteaptă pe ”wagnerienii” reveniți din Belarus
15/08

După ”Sputnik”, urmează vaccinul ”Vektor”

Сentrul ”Vektor” din Novosibirsk, Se vaccinează voluntarii/ Foto: vesti.ru

În următoarele zile, Rusia va publica date despre testele preclinice și clinice ale noului vaccin împotriva coronavirusului, informează Ministerul Sănătății. Se menționează că vaccinul ”Sputnik V” a fost lansat pe o platformă care a servit, deja, ca bază pentru șase produse de succes.

Interesul pentru vaccin este colosal, scrie Vesti.ru. Dacă, inițial, au fost primite cereri din douăzeci de țări, acum, numărul acestora tot crește. Vietnamul pregătește documente pentru achiziționarea a 150 de milioane de doze. Filipinele vor să cumpere alte 100 de milioane de doze. Cererea a fost trimisă și de Republica Moldova; Tadjikistanul este, de asemenea, interesat. Iar în Africa de Sud, a fost deja efectuat un sondaj: un sfert dintre rezidenți sunt gata să-și facă vaccinarea cu vaccinul rusesc. Dar Ministerul rus al Sănătății declară că, deocamdată, piața internă este prioritară.

Un alt vaccin rusesc împotriva coronavirusului este dezvoltat, acum, la Centrul Științific”Vektor”, din apropierea Novosibirskului. Acolo, începe o nouă fază de testare, în timpul căreia încă 86 de voluntari vor fi vaccinați cu acest preparat. Dar, nu numai oamenii vor participa la teste. La “Vektor” au fost trimiși, de la Moscova, șoareci transgenici speciali, sensibili la COVID-19.

Testele clinice ale noului vaccin au început la Centrul ”Vektor”, la 27 iulie. Primul grup de voluntari a fost deja vaccinat. „Nu există complicații, nu există febră. Starea de sănătate este destul de bună. Toți băieții sunt atletici”, spune medicul-cercetător Vladimir Orlovski.

Primele două etape ale testării vor dura 63 de zile. La sfârșitul lunii septembrie, vor fi depuse documentele pentru înregistrare. Acest vaccin este un compus peptidic sintetic – nu are virusul viu în el. Este absolut sigur. Acum, oamenii de știință strâng date cu privire la eficacitatea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086