Hot News
Putin a deschis circulația pe autostrada „Tavrida”, în Crimeea
28/08
Kosaciov a explicat temerile SUA, privitoare la vaccinul rusesc împotriva coronavirusului
28/08

Elena Baturina este, din nou, cea mai bogată rusoaică

Foto: RIA Novosti

Revista Forbes, versiunea în limba rusă, a dat publicității noul clasament al celor mai bogate rusoaice. Anul acesta, averea cumulată a participantelor la rating a crescut până la suma record de 10,7 miliarde de dolari.

Omul de afaceri Elena Baturina, specializată în business imobiliar (văduva primarului Moscovei, Iuri Lujkov – n.r.), și-a păstrat poziția de lider al clasamentului celor mai bogate femei din Rusia, în versiunea rusească a revistei Forbes. Potrivit publicației, averea ei a fost estimată la 1,3 miliarde de dolari. În clasamentul pe 2019, ea s-a aflat tot pe primul lor, cu 1,2 miliarde de dolari, sumă în care intră valoarea activelor: acțiuni ale diferitelor companii, active imobiliare și altele.

Nici ocupanta poziției secunde a clasamentului pe 2020 nu s-a schimbat, ea fiind tot Tatiana Bakalciuk, al cărei patrimoniu a crescut, într-un an, cu 100 de milioane de dolari, ajungând la 1,1 miliarde. Criza generată de pandemia de coronavirus a deschis numeroase perspective de creștere pentru fondatoarea Wildberries. În prima jumătate a anului, cifra de afaceri a magazinului online s-a dublat, până la 170 de miliarde de ruble. Potrivit datelor companiei, zilnic, site-ul firmei este vizitat de 7 milioane de utilizatori, numărul comenzilor cotidiene depășind 750.000.

Chiar dacă ratingul celor mai bogate 25 de rusoaice este destul de constant, anul acesta există două nou-intrate. Grație lor, averea însumată a participantelor la clasament a stabilit un nou record, de 10,7 miliarde de dolari.

Prima nou-intrată este Ekaterina Fedun, fiica miliardarului Leonid Fedun, acționarul companiei petroliere Lukoil și al clubului de fotbal ”Spartak”. În octombrie 2018, miliardarul a cedat copiilor săi – fiica Ekaterina și fiul Anton, circa 2% din acțiunile Lukoil.

Acum, acest pachet costă peste 1,2 miliarde de dolari. Titlurile Lukoil reprezintă un cadou profitabil. La sfârșitul anului 2019, compania petrolieră a vărsat dividende de 245,5 miliarde de ruble, cota copiilor lui Leonid Fedun ridicându-se la aproape 6 miliarde de ruble (68,2 milioane de euro).

A doua nou-intrată este Liudmila Kogan, văduva unuia dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Rusia, Vladimir Kogan, decedat în 2019. Liudmila a moștenit de la soțul ei 81,8% din capitalul băncii Uralsib, care se numără printre cele mai mari 30 de bănci din Rusia. La sfârșitul anului trecut, activele băncii valorau 445 miliarde de ruble, la un profit net de aproximativ 13 miliarde de ruble.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875212