Hot News
În Rusia a început dezvoltarea celei mai noi drone grele
29/08
În Rusia s-a finalizat testarea radarului fotonic destinat căutării obiectivelor stealth
30/08

Putin a declarat că Rusia recunoaște legitimitatea alegerilor prezidențiale din Belarus

Foto: RIA Novosti

Rusia recunoaște că alegerile prezidențiale din Belarus sunt legitime și că Aleksandr Lukașenko este câștigătorul acestora. Președintele Federației Ruse , Vladimir Putin, a vorbit despre aceasta într-un interviu, în cadrul emisiunii „Știrile de sâmbătă” cu Serghei Brilevîm, la postul de televiziune „Rusia-1”.

„Noi pornim de la faptul că alegerile au avut loc. Am recunoscut imediat legitimitatea lor și, după cum știți, l-am felicitat pe Aleksandr Lukașenko pentru victoria sa în aceste alegeri”, — a spus Putin.

Refuzul reprezentanților Biroului pentru instituții democratice și drepturile omului (ODIHR) al OSCE de a veni la alegerile din Belarus dă motive pentru a suspecta că poziția Occidentului, în ceea ce privește acest proces, a fost pregătită, în prealabil, consideră președintele Federației Ruse.

„Autoritățile din Belarus au invitat ODIHR al OSCE să ia parte la monitorizarea alegerilor. De ce nu au venit? Acest fapt ne conduce, imediat, la ideea că poziția față de rezultatele acestor alegeri era, deja, pregătită”, a spus Putin.

Anterior, președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a acuzat țările occidentale de amestecul în situația din republică și a anunțat, de asemenea, despre încercările de a face ca autoritățile din Belarus să înceapă negocieri cu reprezentanții Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) cu privire la situația actuală. UE a sprijinit aceste propuneri.

La rândul său, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, comentând această inițiativă, a reamintit cum s-au încheiat eforturile de mediere a Occidentului în Ucraina în 2014. Atunci, după cum a spus el, „s-a ajuns la un acord, semnat de miniștrii de externe ai Germaniei, ai Poloniei și ai Franței”, „iar a doua zi opoziția a decis altfel”.

1 Comment

  1. Turcanu spune:

    Alegerile din Belorus sunt corecte.,deci trebuie ajutat cu trupe rusești ca sa nu se întîmple ca cu Ceausescu. Cu industria si uzinele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875123