Hot News
Fost agent KGB: Tot timpul ni s-au imputat otrăviri, nimic nu s-a confirmat
07/09
Ghințburg: Rusia va învinge COVID-19 în vara anului 2021
07/09

Avionul MH17 doborât în Donbass. Un martor a fost torturat de SBU

Foto: Reuters

Un martor care a văzut avioane de asalt ucrainene decolând în întâmpinarea aeronavei Boeing, aparținând companiei aeriene din Malaiezia, a fost torturat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), informează publicația franceză AgoraVox, preluată de portalul Inosmi.

În ziua în care zborul 17 al Malaysia Airlines (MH17) a fost doborât, la 17 iulie 2014, deasupra regiunii Donbass, avioane ucrainene Su-25 s-au îndreptate în direcția DNR și LNR (autoproclamatele Republici Populare Donețk și Lugansk, n.r.). Aparatele au fost observate de un bărbat pe nume Viaceslav, din regiunea Poltava. El și-a avertizat telefonic cunoștințele din Donețk. Apelul lui a fost interceptat de SBU, iar bărbatul a fost reținut. Viaceslav a sunat în legătură cu avioanele de luptă cu puțin timp înainte ca MH17 să fie doborât. De aceea, el a dat declarații anchetatorilor olandezi. După care, a ajuns în spatele zidurilor SBU, unde a fost torturat și bătut.

”Bărbatul a fost bătut cu bâtele sau a fost dat cu capul de pereți, a fost privat de somn. Dar, Viaceslav a refuzat să recunoască faptul că este terorist. El a recunoscut doar că a sunat pentru a-și avertiza cunoștințele din Donbass că se apropie avioane militare, pentru ca ei să se poată adăposti și, astfel, să fie evitate victime printre populația civilă”, scrie AgoraVox.

Jurnaliștii francezi sunt de părere că există numeroase dovezi despre decolarea avioanelor militare ale Kievului spre Donbass în ziua tragediei MH17. Dar, oficialii Ucrainei continuă să mintă, susținând că nu au existat decolări.

”Actualul proces este o farsă tragică, iar rudele victimelor și cei care au avut de suferit merită mai mult decât o parodie a justiției”, cred autorii articolului din AgoraVox.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875121