Hot News
Politicieni europeni: Rusia a făcut totul pentru a-l salva pe Navalnîi
12/09
Uniunea Arhitecților: Alte variante pentru Mauzoleul lui Lenin
13/09

Rusia a evaluat rezultatele întâlnirii în “format Normandia”

Foto: RIA Novosti

Prim-vicepreședintele Comitetului pentru afacerile CSI, din Duma de Stat, Konstantin Zatulin (în imagine), a evaluat rezultatele reuniunii consilierilor politici ai liderilor țărilor „Normandia patru” de la Berlin, relatează RIA Novosti.

Potrivit lui, Occidentul încearcă să transfere vina pentru situația privind soluționarea conflictului din Donbass la Moscova, în timp ce Kievul nu pune în aplicare acordurile de la Minsk. „În aceste condiții, este foarte dificil să se realizeze o punere în aplicare disciplinată a acordurilor de către Ucraina. Este aproape imposibil; este ceea ce se întâmplă, de fapt”, a spus Zatulin.

Potrivit politicianului, în loc să evalueze obiectiv poziția părții ruse, partenerii occidentali încearcă să demonstreze că problema rezidă în „lipsa de cooperare” a negociatorilor.

Anterior, șeful adjunct al Administrației Prezidențiale Ruse, Dmitri Kozak, a spus că, în cadrul unei întâlniri de la Berlin, consilierii „Normandiei patru” au fost de acord să sprijine armistițiul în Donbass. El a adăugat că reprezentanții liderilor celor două țări au făcut schimb de opinii „cu privire la toate problemele de soluționare a conflictului din estul Ucrainei”, dar nu a fost realizat niciun progres palpabil.

Negocierile privind conflictul militar din Donbas au avut loc la Minsk, începând cu 2014. În februarie 2015, în capitala Belarusului a avut loc o întâlnire a liderilor „Cvartetului Normand” (Ucraina, Rusia, Franța, Germania), ale căror rezultate au fost adoptate prin așa-numitul Acordurile de la Minsk, care prevăd, printre altele, încetarea focului, schimbul de prizonieri și acordarea Donbassului a unui statut special. Cel mai recent summit în format Normandia a avut loc la Paris, la 9 decembrie 2019. Participanții săi au semnat un comunicat final, care presupune punerea în aplicare, în continuare, a acordurilor de la Minsk.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097