Hot News
Koncialovski a primit premiul special al juriului la Festivalul de film de la Veneția
14/09
Comandantul șef al Forțelor Aerospațiale: În acțiunile NATO din apropierea frontierelor rusești s-au produs schimbări (VIDEO)
14/09

Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor

Foto: TASS

Duminică, în Rusia s-a încheiat Ziua unică de vot. Potrivit datelor preliminare, în regiunile unde au fost aleși guvernatorii conduc șefii în exercițiu ai subiectelor federale, a anunțat Comisia Electorală Centrală (ȚIK), scrie RBK.

La alegerile pentru guvernatorul regiunii Irkuțk, după prelucrarea a 70,02% dintre buletinele de vot, pe primul loc se află șeful interimar al regiunii, Igor Kobzev, cu 60,55%, locul secund revenindu-i principalului oponent al acestuia, comunistul Mihail Șciapov, cu 26,65%.

În Regiunea Autonomă Evreiască (EAO), după numărarea a 98,3% din buletine, conduce interimarul Rostislav Golștein, cu 82,5%, în Kamciatka – guvernatorul interimar Vladimir Solodov (80,4% din voturi, după numărarea a 97,1% din buletinele de vot), iar șeful interimar al ținutului Perm, Dmitri Mahonin, se află în frunte, cu 76,26%.

Anterior, Parlamentul Districtului Autonom Iamalo-Neneț (Nord-Vestul Siberiei) l-a ales în funcția de guvernator pe interimarul Iuri Bezduhnîi, iar în Districtul Autonom Hantî-Mansi (Siberia de Nord-Vest), Natalia Komarova a fost realeasă pentru un al treilea mandat.

Pentru șefii de regiuni,  s-au desfășurat alegeri directe în 18 regiuni. În alte 11, au fost aleși deputații adunărilor legislative.

În Regiunile Ivanovo și Nijni Novgorod, precum și în Ținutul Krasnodar au fost înregistrate cazuri când buletinele de vot au fost declarate ca invalidate. În ansamblu, pe parcursul alegerilor nu s-au consemnat nereguli serioase, a declarat șefa ȚIK, Ella Pamfilova.

Conform rezultatelor preliminare, la alegerile parțiale pentru deputatul Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus) pentru Regiunea Kursk, cele mai multe voturi au fost obținute de Aleksei Zolotoriov (Partidul Rusia Unită), iar în Regiunea Iaroslavl – de Andrei Kovalenko (tot Partidul Rusia Unită).

La alegerile pentru Duma orășenească din Tomsk (Siberia de Vest), după numărarea a 66% din voturi, Partidul Rusia Unită a întrunit 24,61%, pe locul doi venind

KPRF (Partidul Comunist), cu 17,35%. Partidul Liberal- Democrat și Partidul Noii Oameni (nou înființat) au strâns  15,25% și, respectiv, 14,22%.

La Novosibirsk au fost numărate 28% dintre buletine – locuitorii au votat pentru deputații Consiliului orășenesc. Rusia Unită a adunat, potrivit rezultatelor preliminare, 46% din voturi, KPRF și LDPR – 14 și, respectiv, 10%.

Alegeri pentru diferite niveluri – guvernatori, deputați în adunările legislative locale și regionale, alegeri parțiale pentru Duma de Stat – s-au desfășurat în 83 de regiuni ale Rusiei. Din cauza situației epidemiologice, a fost pentru prima dată când alegerile s-au derulat pe parcursul a trei zile: 11 și 12 septembrie au fost declarate zile ale votului anticipat, iar 13 septembrie – zi principală.

Consiliul pentru dezvoltarea societății civice și drepturile omului de pe lângă Președinția Rusiei a anunțat, de asemenea, că pe durata derulării procesului electoral nu au fost semnalate incidente grave.

Totuși, Mișcarea pentru apărarea drepturilor omului, ”Golos”, a anunțat că au existat nereguli în Districtul Neneț, Ținutul Krasnodar, în Regiunile Vladimir, Riazan și Celiabinsk, la Moscova și în alte regiuni. Printre altele, s-a vorbit de cazuri de mituire și constrângere a alegătorilor, de distrugerea materialelor de campanie, de obstrucționarea activității observatorilor și a mass-media în secțiile de votare.

Ministerul de Interne a arătat, la rândul său, că în timpul alegerilor s-a constatat ”o avalanșă” de informații false referitoare la nereguli. Viceministrul Aleksandr Gorovoi a promis să clarifice fiecare caz de acest fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091