Hot News
Rușii sunt tot mai mulțumiți de starea lor de sănătate
16/09
Nouă întrebări: Rusia a trimis Uniunii Europene o scrisoare cu privire la Navalnîi
16/09

Patrușev: Scutul SUA, esențial pentru orice acord din sfera rachetelor nucleare

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev/ Foto: TASS

Sistemul global de apărare antirachetă creat de americani reprezintă cel mai elocvent exemplu al faptului că Washingtonul încearcă să obțină avantaje strategice pe seama securității altor țări, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, la întălnirea online cu colegii din țările Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (ȘOS), informează ”Rossiiskaia Gazeta”.

”Între timp, noi stăm ferm pe poziții și afirmăm că este imposibil să se ajungă la acorduri vitale în domeniul rachetelor nucleare fără a se ține cont de potențialul sistemului global american antirachetă”, a spus secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Baza americană de la Deveselu face parte din sistemul global american de apărare antirachetă/ Foto: illusztracio

El a atras atenția colegilor din ȘOS și asupra unui alt moment important – dorința americanilor de a desfășura rachete avansate cu rază medie și mai scurtă de acțiune în regiunea Asia-Pacific. În opinia lui Patrușev, aceste acțiuni ale SUA pot conduce la consecințe catastrofale nu doar pentru Moscova și Washington, dar și pentru întreaga lume. ”Omenirea ar putea ajunge din nou în pragul unei curse a înarmării necontrolate”, a avertizat Patrușev.

Sub acoperișul pandemiei

El a arătat, de asemenea, că ”trebuie să constatăm că, până și în condiții de pandemie și în ajunul alegerilor din noiembrie, din Statele Unite, americanii și aliații lor nu pun capăt tentativelor de a impune propria lor viziune asupra ordinii mondiale, bazată pe niște reguli doar de ei știute”.

Patrușev a subliniat că se intensifică starea de confruntare, concurența neloială, se întărește presiunea politică, se introduc sancțiuni economice împotriva țărilor ce promovează  o politică externă independentă. În același timp, a continuat oficialul rus, ajutorul declarat al SUA în domeniul epidemiologic nu reprezintă decât o tentativă de a strânge date biologice și de a analiza situația din regiuni. Patrușev arată că, potrivit informațiilor sale, americanii studiază activ rezistența sistemelor de sănătate ale țărilor membre ȘOS la boli infecțioase, mijloacele de vindecare și de prevenire a acestora.

Secretarul Consiliului de securitate al Rusiei a mai afirmat, totodată, că tulpinile agenților patogeni ai infecțiilor locale astfel obținute pot fi folosite pentru crearea de arme biologice, capabile să distrugă selectiv anumite grupe etnice.

1 Comment

  1. Turcanu spune:

    Am inteles ca acum își construiește scut si Chinezi cu ajutorul Federației Ruse mult succes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089