Hot News
Lavrov: Statele Unite înțeleg că Crimeea este a Rusiei, dar au cerut să fie organizat un al doilea referendum
18/09
Volodin: În spatele cazului Navalnîi sunt serviciile străine
18/09

Ambasada Rusiei cere SUA să explice reportajul despre „unitățile ucrainene din Crimeea”

Ambasada Rusiei la Washington/ Foto: AP/ Scott Applewhit

Ambasada Rusiei la Washington le-a cerut explicații autorităților americane cu privire la reportajul postului american NBC TV, care menționează sprijinul, din partea SUA, pentru “unitățile ucrainene” din Crimeea, se spune într-o declarație a misiunii diplomatice ruse, postate pe Facebook.

«Ambasada a notat cu profundă îngrijorare afirmațiile din reportajul postului NBC despre legăturile SUA cu “unitățile ucrainene care luptă cu forțele rusești în Crimeea.” Cu alte cuvinte, oficiali americani anonimi spun că țara lor sprijină activitățile teroriste din terțe țări. În cazul de față, ei vorbesc în mod specific despre Rusia», notează diplomații.

Un diversionist ucrainean, reținut în Crimeea/ Foto: RIA Novosti

“Dacă acest lucru este adevărat și nu este vorba despre miopia geografică a postului TV, cerem părții americane să clarifice dacă Washingtonul a ajutat direct sau indirect SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei – n.r.) la organizarea atacurilor teroriste împotriva locuitorilor din Crimeea”, a adăugat ambasada.

NBC a făcut referire la “unitățile ucrainene din Crimeea”, în contextul încercărilor neconfirmate, atribuite Moscovei de către presa SUA, de a oferi insurgenților afgani recompense bănești pentru uciderea militarilor americani. NBC a susținut că unii dintre oficialii americani credeau că asemenea acțiuni ale Moscovei sunt drept răspuns la sprijinirea acestor unități ucrainene de către Washington.

Foto: site-ul NBC

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100