Hot News
Senatorul Aleksei Pușkov: Pompeo a dezvăluit rolul real al SUA în ”Maidanul” belorus
18/09
Ambasada Rusiei cere SUA să explice reportajul despre „unitățile ucrainene din Crimeea”
18/09

Lavrov: Statele Unite înțeleg că Crimeea este a Rusiei, dar au cerut să fie organizat un al doilea referendum

John Kerry și Serghei Lavrov/ Foto de arhivă/ Tass.ru

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a povestit, într-un interviu acordat jurnalistei Tina Kandelaki, despre întâlnirea cu fostul secretar de stat al SUA, John Kerry, care a avut loc după referendumul din Crimeea, din 2014, informează Rambler.ru.

Potrivit lui Lavrov, la consfătuirea de la Geneva au participat, de asemenea, reprezentanta Uniunii Europene,

Catherine Ashton și ministrul interimar al Afacerilor Externe al Ucrainei, Andrei Deșița. Între altele, s-a discutat problema descentralizării Ucrainei.

«John Kerry mi-a spus: ”Serghei, noi toți înțelegem că Peninsula Crimeea este a voastră, noi toți înțelegem că poporul Crimeii a dorit să se întoarcă la voi, dar ați organizat atât de repede referendumul, încât nu se înscrie în standardele unei acțiuni de acest tip», a relatat Lavrov.

Potrivit șefului diplomației ruse, Kerry i-a propus să-l roage pe președintele Vladimir Putin să facă încă un referendum, să-l anunțe dinainte și să invite, de asemenea, observatori internaționali.

În același timp, Kerry a arătat că rezultatele referendumului vor rămâne neschimbate, dar că vor fi respectate ”bunele maniere”.

«I-am spus: ”John, dacă voi înțelegeți că a fost expresia voinței poporului, de ce să mai aranjăm asemenea spectacole?”», a relatat Lavrov.

După cum a subliniat ministrul rus de Externe, mulți politicieni europeni au fost prezenți la referendumul din Crimeea, în calitatea lor personală, deoarece OSCE și alte structuri internaționale sunt controlate de Occident. “Chiar dacă ne-am fi adresat acestora, procedura de coordonare a observației nu s-ar fi încheiat niciodată”, a subliniat el.

Crimeea a revenit în componența Rusiei la 18 martie 2014, în urma unui referendum, în cadrul căruia 96% dintre locuitorii Peninsulei s-au pronunțat pentru reunificarea cu Federația Rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874974