Hot News
Ministerul Sănătății al Rusiei a aprobat testarea unui alt vaccin împotriva Covid-19
22/09
Marshall Billingslea: ”Dacă Rusia nu acceptă propunerea noastră până la alegeri, ”plata pentru intrare” va crește”
22/09

WSJ: Occidentul este îngrijorat de contractele rusești pentru furnizarea de vaccinuri în întreaga lume

Foto: bbc

Occidentul este îngrijorat de faptul că Moscova a primit deja cereri din 14 țări pentru furnizarea a 1,2 miliarde de doze de vaccin împotriva coronavirusului. Politicienii cred că, în acest fel, Federația Rusă poate transforma vaccinul într-un “instrument de soft power”, pentru a atrage alte țări de partea sa, scrie The Wall Street Journal.

În acest moment, Rusia a încheiat acorduri privind exportul de vaccinuri către mai mult de o duzină de țări din Asia, America de Sud și Orientul Mijlociu, datorită cărora ar putea dobândi pârghii economice și politice valoroase pe arena internațională. Oficialii susțin, de asemenea, că s-a ajuns la un acord preliminar privind furnizarea preparatului către Brazilia, Mexic, Arabia Saudită și India.

Vaccinul “Sputnik V”, numit prin analogie cu primul satelit artificial (sputnik) care a fost lansat în spațiu, înaintea celui american, a primit aprobarea autorităților ruse, deși Occidentul și-a exprimat îndoielile cu privire la o decizie atât de ”pripită”, afirmă autorul. În același timp, în propria țară, Rusia intenționează să efectueze vaccinări în masă, până la sfârșitul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079