Hot News
Mesajul video al lui Vladimir Putin, prezentat la cea de-a 75-a sesiune a Adunării Generale a ONU (VIDEO)
22/09
Mesajul președintelui Vladimir Putin, adresat celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Text integral
23/09

Reprezentanții ONU i-au mulțumit lui Putin pentru oferta vaccinului împotriva coronavirusului

Dediul ONU din New York/ Foto: facebook

Reprezentanții Organizației Națiunilor Unite (ONU) i-au mulțumit președintelui rus, Vladimir Putin, care a oferit vaccinul rusesc pentru personalul organizației mondiale. TASS a fost informat despre acest lucru de către reprezentantul oficial al Secretarului General al ONU, Stephane Dujarric.

“Îi suntem recunoscători președintelui Putin pentru oferta sa generoasă, care va fi examinată de serviciul nostru medical”, a spus el.

Putin le-a oferit angajaților ONU vaccinări gratuite împotriva coronavirusului, luând cuvântul și adresându-se, în format video, în cadrul celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Președintele a subliniat că Rusia este pregătită să ofere toată asistența calificată necesară, în special, pentru a oferi vaccinul gratuit pentru vaccinarea voluntară a angajaților organizației și a celor din diviziile acesteia. Președintele rus a promis să împărtășească realizările științifice rusești cu cei care sunt dispuși pentru cooperare.

Rusia a devenit prima țară din lume care și-a înregistrat propriul vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de Centrul Științific ”N.Gamaleia” – “Sputnik V”. Producția preparatului a fost lansată la 15 august. În prezent, la Moscova sunt în curs testele de post înregistrare a vaccinului, în cadrul cărora este planificată vaccinarea a aproximativ 40.000 de voluntari. De asemenea, a luat sfârșit vaccinarea voluntarilor ca parte a testelor clinice ale unui alt vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de către Centrul ”Vector” din Novosibirsk. Preparatul a trecut prin două faze ale testelor clinice. În timpul testelor, au fost vaccinați 100 de voluntari.

La 22 septembrie, Ministerul Sănătății al Rusiei a autorizat testarea celui de-al treilea vaccin împotriva coronavirusului, realizat la Centrul Federal de Cercetare și Dezvoltare  pentru Preparate Imunobiologice ”M.Ciumakov”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875096