Hot News
Dmitri Peskov
Kremlinul a cerut Turciei să nu ”toarne gaz peste foc”
29/09
Șeful SVR: În Belarus se pregătește o provocare de răsunet
30/09

NATO încearcă să distrugă alianța militară dintre Rusia și Belarus

Soldați NATO în Țările Baltice / Foto: Reuters

NATO continuă să-și sporească potențialul militar și activitățile de luptă în țările Baltice/ Foto: Reuters

Scopul întăririi potențialului militar al NATO în Europa este acela de a demonta alianța militară dintre Rusia și Belarus, este de părere vice ministrul rus al Apărării, șeful Direcției principale politico-militare a Forțelor Armate ale Federației Ruse, general-colonelul Andrei Kartapolov, relatează agenția Rambler.ru.

”NATO continuă să-și sporească potențialul militar și activitățile de luptă în Europa. În Țările Baltice, infrastructura militară a NATO este desfășurată într-un ritm accelerat. Principalul scop al extinderii acestei activități militare este demontarea alianței militare dintre Belarus și Rusia”, a afirmat Kartapolov în Consiliul Federației (Camera Superioară a Parlamentului Rus, n.r.) la ședința plenară a celui de-al VII-lea Forum al regiunilor din Belarus și Rusia, în cadrul căreia a fost dezbătută tema privind moștenirea istorică a Marii Victorii ca fundament al dezvoltării relațiilor sociale, economice și spirituale dintre popoarele celor două țări.

Potrivit spuselor sale, în condițiile deosebit de serioase ale situației militare și politice create, cooperarea eficientă dintre Ministerele Apărării ale celor două țări este mai actuală ca niciodată. Kartapolov a mai afirmat, de asemenea, că Forțele Armate ale Rusiei îndeplinesc misiuni de apărare a intereselor și popoarelor Statului Unional, în orice circumstanțe.

”În încheiere, vreau să spun că Forțele Armate ale Federației Ruse sunt fidele obligațiilor unionale, își îndeplinesc misiunile stabilite pe linie de apărare a intereselor popoarelor noastre și de asigurare a securității Statului Unional, în orice circumstanțe”, a spus el.

În ceea ce privește exercițiile militare comune dintre Rusia și Belarus, ele au loc în contrapondere la desfășurarea trupelor NATO la granițele Statului Unional, a explicat responsabilul rus.

«În contrapondere la desfășurarea de trupe la granițele noastre, luăm măsuri de răspuns: anul trecut s-au derulat cu succes manevrele ”Scutul Uniunii – 2019”, iar în urmă cu trei zile s-au încheiat exercițiile planificate, ”Frăția Slavă”, la care au participat batalioane de grupe tactice din Forțele Armate ale Rusiei și forțe pentru operațiuni speciale ale Republicii Belarus», a detaliat Kartapolov.

El a mai arătat că militarii din Belarus au participat la exercițiile strategice de Comandamente și de State Majore ”Kavkaz-2020”, iar în octombrie, pe teritoriul Republicii Belarus vor avea loc alte manevre – ”Frăția Indestructibilă”.

”Așa cum au declarat liderii statelor noastre, Rusia și Belarus vor continua colaborarea în domeniul militar. Și noi intenționăm să îndeplinim majoritatea activităților comune planificate pentru acest an. În plus, se lucrează la perfecționarea activităților de instruire comună a forțelor noastre armate pentru 2021 și pentru anii următori”, a adăugat vice ministrul.

1 Comment

  1. Basarabeanu spune:

    Cred ca Rusia se află intr_ o incercuire pe care o face mai multe țări din europa conduse de America.la acesta incercuire si Romania participa sa speram ca Rusia va ieși din acesta incercuire si le va da o lecție pe care sa nu o uite o perioadă lungă de timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875003